horseball
horseball

Horseball nieuwe discipline bij de KNHS

Nieuws

Met de officiële oprichting van de KNHS-Horseball Vereniging Nederland heeft de KNHS een nieuwe discipline toegevoegd aan de Nederlandse paardensport.


Op 13 en 14 december 2014 presenteren de nieuwe bestuurs- en forumleden zich tijdens het Nederlands Kampioenschap Horseball, dat wordt verreden in het Nationaal Hippisch Centrum van de KNHS in Ermelo. Tijdens dit weekeinde zullen er, naast de wedstrijden van de beste Nederlandse teams om het Nederlandse goud, ook oefenwedstrijden worden gespeeld tussen beginnende (pony)teams en zijn er demonstraties te zien van buitenlandse topteams.

Daarnaast is er ruime gelegenheid om informatie over de sport, de spelregels en tactieken te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om met eigen paarden en/of pony’s deel te nemen aan clinics en desgewenst een oefenwedstrijdje spelen.

De KNHS-horseballvereniging gaat zich de komende jaren inzetten om deze mooie, spectaculaire sport bij zoveel mogelijk maneges en paardensportverenigingen te introduceren. Voor meer informatie: www.horseball-knhs.nl

Bron: KNHS