Knuffelen
Knuffelen

Waarom we dankbaar moeten zijn voor onze paarden

Nieuws

Het was afgelopen week Thanksgiving, een tijd om dankbaar te zijn om wat je allemaal hebt. En laten we eerlijk zijn, is er iets aan onze paarden waar we niet dankbaar voor hoeven te zijn? We kunnen uren doorgaan over alle positieve dingen, maar de volgende vier zijn extra speciaal.Hun stemgeluid


Wat is er mooier dan het gebrabbel wanneer je op stal aankomt of wanneer je de voerkar tevoorschijn haalt? Of het blije geluid wanneer het tijd is om naar buiten te gaan?

De oudjes


Mensen met een oud paard zijn elk jaar weer blij met een extra jaar met hun sterke, betrouwbare, grijze oudje. Ze houden de kudde in het oog, kunnen vertrouwd worden met de jongste ruiters en zien onzichtbare enge dingen waar ze zich over opwinden zonder dat ze alles hebben gezien. En dat is dan alleen maar schattig.

De voordelen voor je gezondheid


Paarden zijn extreem goed voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Denk aan alle kilometers die je met ze hebt gelopen, of aan alle kruiwagens, hooibalen, emmers, zadels en andere zware dingen die je hebt getild. Het is bewezen dat het gezelschap van paarden je mentale en emotionele staat verbetert, iets wat we natuurlijk al lang weten!

De vriendschappen


Met paarden komen paardenvrienden. Als je van paarden houdt heb je dus vrienden die van paarden houden. Dat is een ongeschreven regel. Ben dankbaar voor alle vriendschappen die je hebt opgedaan op stal, op wedstrijd en wellicht ook digitaal.

Bron: Horse Channel