140916247_ABFweb
140916247_ABFweb

Veel hippische nominaties voor NOS|NOC*NSF Sportgala

Nieuws

De Nederlandse springruiters die afgelopen jaar goud wonnen op de Wereldruiterspelen in Caen zijn genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar. Daarnaast heeft Jeroen Dubbeldam een nominatie op zak voor de titel Beste Sportman van het Jaar, Rob Ehrens voor Coach van het Jaar en Rixt van der Horst is genomineerd voor Paralympische Sporter!


Het team, bestaande uit Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling, Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten en coach Rob Ehrens, moet het in de verkiezing opnemen tegen de dames hockeyploeg die wereldkampioen werd, tegen twee schaatsachtervolgingsploegen (dames en heren) en tegen het Nederlands voetbalelftal dat brons won op het WK.

Springruiter Jeroen Dubbeldam is genomineerd om Sportman van het Jaar te worden, samen met voetballer Arjan Robben, schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder.

De strijd om de titel Coach van het Jaar gaat tussen Louis van Gaal (voetbal), Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Rob Ehrens (paardensport), Gerard Kemkers en Jac Orie (beiden schaatsen).

De vier genomineerde Paralympische sporters zijn dressuurruiter Rixt van der Horst, rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis.

De winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 16 december tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. Het gala wordt vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO 1 en NOS.nl.

Bron: Nu.nl