instructie adelinde cornelissen lesgeven dressuur
instructie adelinde cornelissen lesgeven dressuur

Bit Talentendagen: Adelinde beantwoordt vragen (3)

Nieuws

In aanloop naar de Bit Talentendagen geeft dressuuramazone Adelinde Cornelissen antwoord op jouw vragen. Wat de Bit Talent van het Jaar verkiezing precies inhoudt, lees je hier.


Hallo Adelinde,

Mijn paard Isabell wil graag meteen snelheid maken als je aandraaft. Soms kan ik haar goed tegen houden maar soms is ze gewoon te sterk. Hoe kan ik haar het beste leren om het ook rustiger te doen? Tips? Hoe krijg/kan ik haar ook verzamelder/ruimer lopen tijdens draf?. Heeft u ook tips voor het afbuigen in draf?

Hopelijk kunt u mijn vragen beantwoorden. In ieder geval heel hartelijk bedankt.

Groetjes Kelly

[hr]

Hoi Kelly,

Tempocontrole is een van de belangrijkste voorwaarden tijdens het rijden. Dit betekent dat je uiteindelijk elke pas bepaalt hoe hoog of laag het tempo van jouw paard is. Als je paard bij ‘t aandraven direct harder gaat, zul jij dus de eerste pas dat zij harder gaat, haar moeten opvangen. Als ze niet genoeg reageert op je hulp om langzamer te gaan, maak je direct na je overgang naar draf weer een overgang naar stap. Net zo lang totdat ze verwacht dat ze na de overgang naar draf, direct weer naar stap moet.

Je zal merken dat ze steeds meer met je mee gaat denken en al lang niet meer zoveel snelheid maakt. Als je voelt dat ze rustig blijft draven, draaf je een stukje langer voordat je weer n overgang terug maakt... Zo bouw je het op, totdat je net zolang in een door jouw gekozen tempo kunt draven als jij wilt!

Als het tempo beter onder controle is, zal ze ook beter gaan nageven.

Succes! Ik zie je tijdens de Bit Talentendagen!

Groetjes, Adelinde

Lees alles over de Bit Trainingsdagen en geef je nog snel op voor Bit Talent van het Jaar!