Opening Cavalor Bit
Opening Cavalor Bit

Voorkomen en herstellen van spiervermoeidheid

Nieuws

Het presteren van paarden is te optimaliseren door voeding. Cavalor heeft twee voedingssupplementen ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor spierverzuring. Cavalor Muscle Liq voor dagelijks gebruik en Cavalor Muscle Fit (poeder)  voor een een wedstrijd of bij acute spierverzuring. Doe mee met onderstaande quiz en win één van de 25 prijzen!


Als het vermogen van de spier om de gewenste inspanning te leveren tijdelijk vermindert dan betekent dit dat er vermoeidheid optreedt. De factoren die de vermoeidheid veroorzaken kunnen per situatie verschillen. Bij kortdurende inspanningen treedt vermoeidheid vaak op als gevolg van onvolledige verbranding van de energiebron glycogeen dat in de spieren opgeslagen is. Het paardenlichaam kan dan onvoldoende omgaan met de restproducten (melkzuur) van de energiestofwisseling. In de volksmond wordt dit vaak spierverzuring genoemd. Een andere oorzaak kan zijn dat de energievoorraad die opgeslagen is als glycogeen in de spier verbruikt is. Bij duursporten kan vermoeidheid ook optreden door een gebrek aan glucose. Glucose is namelijk nodig om de vetverbranding in stand te houden. Wanneer de vetverbranding onvoldoende energie levert, ontstaat er ook vermoeidheid. Vermoeidheid kan ook optreden door vermindering van de bloedcirculatie ten gevolge van onder andere overmatig zweten. Daardoor kan ook minder zuurstof aangevoerd worden en kan minder afvoer van reststoffen plaats vinden.

Optimaliseren van prestaties door voeding


Om de prestatie binnen een bepaalde sportdiscipline te optimaliseren is de keuze van de juiste voeding belangrijk. Naast voldoende hoeveelheden vitamine E en Selenium, bevat Cavalor Muscle Liq ook B vitamines ter ondersteuning van het koolhydraten metabolisme. Cavalor Muscle Liq bevat ook Magnesium, antioxidanten, belangrijke elektrolyten en natriumnitraat. Dit laatste is een stof met een bufferende werking en helpt de opeenstapeling van zuur in het bloed en urine te verminderen. Cavalor Muscle Liq is het eerste voedingssupplement op de markt dat natriumcitraat combineert met andere actieve stoffen om zo een beter resultaat te krijgen. Het natrium gehalte zorgt ervoor dat het paard meer zal drinken. Dit resulteert in een betere rehydratie na de inspanning en zorgt voor een betere spoeling van afvalproducten in de nieren. Zorg wel dat je paard altijd toegang heeft tot schoon en vers drinkwater na inspanning.

Cavalor Muscle Liq is zeer geschikt voor dagelijks gebruik bij paarden die gevoelig zijn voor spierverzuring. Bij dagelijks gebruik wordt Cavalor Muscle Liq toegevoegd aan de ochtend maaltijd en aan de eerste maaltijd nà training. Voor een wedstrijd of bij acute spierverzuring raden wij het gebruik van Cavalor Muscle Fit (poeder) aan. Cavalor Muscle Fit wordt vanaf 1 à 2 dagen voor tot 1 dag nà de wedstrijd verstrekt. Zowel Cavalor Muscle Fit als Cavalor Muscle Liq kunnen bij gebruik, conform de aanbevolen dosering, veilig ingezet worden binnen het voedingsmanagement van paarden die deelnemen aan FEI-competities.

Klik hier voor meer informatie over Cavalor.




Winnen


De winactie is gesloten. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.
Cavalor 1
Cavalor 2