Manegetest
Manegetest

Manegetest: Manege Zeewolde

Nieuws

Het testteam was voor Bit 222 te gast bij Manege Zeewolde. Bij dit bedrijf denken ze creatief na over paardenwelzijn. Ze hebben bijvoorbeeld aan ieder paard en elke pony twee verzorgers gekoppeld. Die verschijnen meestal drie maal per week of meer om ‘hun’ dier te poetsen en te verzorgen. Ze helpen ook andere kinderen als die de viervoeter gaan zadelen en maken spulletjes schoon. De verzorgers volgen zelf ook lessen bij de manege.


Sinds een jaar heeft het bedrijf bovendien drie groepsstallen tot haar beschikking. Inmiddels bevallen die heel goed, alhoewel niet ieder paard het er naar zijn zin heeft. “Er zijn dieren die hun hele leven een eigen stal hebben gehad en er niet van houden dat andere viervoeters zo op hun lip staan”, zegt Iris Mensink, dochter van eigenaar Patrick. Ook prettig: de eigenaren hebben een stukje bos gekapt om een winterweiland te creëren. Die is bedoeld voor de pensionpaarden, maar ook voor de viervoeters van de manege die in hun eigen stal worden gehouden.

Benieuwd hoe dit bedrijf uit de test komt? Bekijk alvast het scoreformulier!

Lees het volledige artikel in Bit 222. Deze editie ligt vanaf vrijdag 19 december in de winkel en is online te bestellen. 

 
Manegetest Zeewolde