kleuren
kleuren

Obama tekent wetsvoorstel tegen paardenslacht

Nieuws

Barack Obama heeft een wetsvoorstel getekend waarin staat dat het slachten van paarden voor menselijke consumptie verboden is in de Verenigde Staten.


De president tekende deze week het wetsvoorstel van 1.1 biljoen dollar, dat het gebruik van federale financiering voor vleeskeuring verbiedt bij paardenslachthuizen. Hierdoor wordt het eerdere verbod op het slachten van binnenlandse paarden in stand gehouden.

Het is al langer verboden om paarden te slachten in de VS, maar in 2011 kregen slachthuizen in drie staten toch toestemming tot slachten. Dit was echter niet succesvol. Al sinds 2007 liggen de paardenslachthuizen in het land stil. “De Amerikaanse paardenslachtindustrie heeft steeds weer laten zien roekeloos te zijn als het om de veiligheid van het voedsel en de welzijn van het dier gaat”, vertelt Wayne Pacelle, voorzitter van de Humane Society of the United States (HSUS). “Amerikanen eten geen paardenvlees en we willen niet dat ze lijden op lange transporten en terecht komen in inhumane slachthuizen om vervolgens op iemands bord terecht te komen.”

Eerder deze maand besloot de Europese Commissie de import van paardenvlees uit Mexico vanwege veiligheidsredenen te verbieden. De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor 87 procent van de paarden die geslacht worden in Mexico voor export naar de EU. Regelmatig worden medicijnen of andere stoffen gevonden die schadelijk zijn voor mensen.

De EU wees laatst ook op gevallen van onmenselijke behandeling van Amerikaanse paarden in zogenaamde ‘holding pens’ op Amerikaanse bodem en tijdens het vervoer naar de slacht.

De HSUS en de Humane Society Legislative Fund willen dat het Congres in de wet opneemt dat het slachten van paarden verboden is en de export van Amerikaanse paarden voor de slacht in het buitenland.

Bron: Horsetalk