kar
kar

1400 kilometer met paard en wagen voor het goede doel

Nieuws

Ann Bishop heeft met haar paard en wagen een tocht afgelegd van 1400 kilometer. Ze trok van Reims naar Rome om geld op te halen voor het goede doel.


Ze reed de pelgrimsroute Via Francigena, een oude weg van Frankrijk tot Italië. Haar wagen werd getrokken door een Appaloosa genaamd Pebbles, een Welsh sectie C genaamd Samson en een Tinker genaamd Captain Jack Sparrow. De paarden trokken om de beurt de kar, met voedsel, water, medicijnen en verzorging- en kampeermateriaal. Een zonnepaneel voorzag de wagen van stroom, er was een USB poort en een sigarettenaansteker om haar iPad en een kleine koelkast op aan te sluiten.

Ann reisde samen met haar vriendin Francesca Sirrett. Op 1 september vertrokken ze vanuit Reims en op 24 oktober arriveerden ze in Rome, waar Ann is geboren en opgegroeid.

Het was een zware tocht, vooral door Italië was het een hele klim. “Op een bepaald punt klommen we tot een hoogte van 1800 meter in slechts 60 kilometer”, vertelt Ann. “Er was weinig gras voor de paarden en de meeste dagen was het warmer dan 30 graden.”

Ze gaat verder: “Ook de muggen en vliegen waren een hele plaag. Toscane was erg zwaar, erg uitputtend.”

Op een bepaald punt leek het even of de reis voorbij was, omdat de hoefijzers van Samson waren versleten. “Normaal gesproken dragen de paarden geen ijzers, die hadden ze speciaal voor deze reis gekregen. Ik had geen rekening gehouden met dit probleem en realiseerde me dat hij speciale ijzers nodig had.”

Gelukkig vonden ze een lokale smid die precies wist wat Samson nodig had. Hij smeedde de ijzers, zonder kosten in rekening te brengen. Dat was typisch voor de Italiaanse gastvrijheid die ze tegenkwamen tijdens hun reis - veel lokale bewoners boden ze een gratis slaapplek aan.

Ann noemt haar reis een fantastische ervaring, maar haar hoofddoel was het ophalen van geld voor de Alzheimer stichting. Haar moeder leed aan dementie en overleed in 2006 en ook haar vader heeft recent de diagnose Alzheimer gekregen. Het doel van Ann is het ophalen van 3500 pond, op dit moment heeft ze ruim 1300 opgehaald. Je kunt haar hier steunen.

Kijk hier voor een foto van Ann en haar span. 

Bron: Horse and Country