Bokken
Bokken

Goede voornemens voor 2015

Nieuws

Elk jaar opnieuw beginnen we met de beste voornemens: minder eten, meer sporten, stoppen met roken. Ook op paardengebied zijn er heel wat dingen die we ons voor kunnen nemen, de volgende dingen mogen niet ontbreken op je goede voornemens-lijstje.
  1. Je gaat je harnachement nu écht elke maand invetten.

  2. Je schrijft je in voor de clubles en mag geen smoesjes meer bedenken om een les te skippen. Regen, wind, sneeuw? Daar word je hard van!

  3. Je schrijft je uit van nieuwsbrieven van ruitersportzaken, want dit jaar gaan we bezuinigen op alle onnodige aankopen. Je hebt dat tiende halster écht niet nodig en je paard wordt niet gelukkiger als hij elke dag een andere outfit draagt.

  4. Na de grote voorjaarsschoonmaak ga je ervoor zorgen dat de schoonmaak van volgend jaar een stuk minder zwaar wordt. Spinnenwebben worden regelmatig geragd en je zadelkamer blijft dit jaar gewoon geordend.

  5. Dekjes gaan meteen in de was, in plaats van eerst drie weken te verblijven op de achterbank van je auto. Krijg je na een avondje stappen als Bob ook niet de vraag waarom je auto zo stinkt...

  6. Die auto gaat trouwens schoon blijven. Laarzen worden schoongemaakt voor je vertrekt en één keer per maand verdwijnen alle paardenharen in de stofzuiger. Dan rijd je in december voor de verandering niet in een mesthoop rond.

  7. Weersomstandigheden geven je geen excuus meer te stal een keer niet uit te mesten en ook de tijd van de dag niet. Je zult niet de enige zijn die weleens stallen mest in zijn pyjama...

  8. Niet weten waar je naartoe traint? Dat zit er dit jaar niet in. Plan een vaste trainingsavond en maak een schema. Oh, en houd je er ook aan.

  9. Geen excuses meer, de dikke stalshetlander gaat dit jaar op dieet. Jij stopt met snoepen, hij ook. De eendjes zijn vast net zo blij met je oude brood. Ponylief zal je dankbaar zijn als hij straks weer strak in pak de wei op kan.

  10. Je trailer krijgt een beurt om vervolgens glansrijk door de keuring te komen.


Wat zijn jouw goede voornemens voor 2015?


Bron: Bitmagazine.nl