Bit lezen
Bit lezen

De best gelezen berichten van 2014

Nieuws

Wat vonden jullie de beste/leukste/grappigste/ontroerendste berichten van 2014? We maakten een lijstje van de tien toppers van het afgelopen jaar.
  1. Soms is het niet verkeerd onze mannen eraan te herinneren waarom ze gezegend zijn met een paardenmeisje. In ‘waarom paardenmeisjes goede partners zijn’ geven we redenen.

  2. Op nummer twee staat dit negenjarige meisje met een nogal vreemde springtechniek...

  3. De geit genaamd Mr G en zijn ezelvriend Jellybean bezorgden velen tranen in hun ogen door dit filmpje van hun ontroerende weerzien.

  4. Met een goede rijtechniek alleen kom je er niet. Karaktereigenschappen zijn net zo belangrijk in jouw dressuurmatige ontwikkeling. Met dat uitgangspunt in gedachten omschreef auteur Douglas Puterbaugh de eigenschappen die ruiters het meest in de weg staan. Hij noemde ze de zeven doodzonden van dressuur.

  5. Dat verkeer en paarden een gevaarlijke combinatie kan zijn bleek uit het volgende bericht over een paard dat om het leven kwam door een toeterende chauffeur.

  6. Er zijn een hele hoop zaken die niet-paardenmensen niet begrijpen, maar ook wij paardenmensen halen af en toe verbaasd onze schouders op. We somden veertien dingen voor je op. 

  7. Het opstijgen is een regelrechte aanslag op de paardenrug wanneer dit direct vanaf de grond wordt gedaan, blijkt uit onderzoek aan de universiteit van de Amerikaanse staat Michigan. In het volgende filmpje zie je precies wat er gebeurt bij het opstijgen. 

  8. Het zal je maar gebeuren: rijd je een parcours van 1.50 m, verlies je je hoofdstel. Gregory Wathelet reed gewoon onverstoorbaar door. 

  9. Harmonie met haar paarden staat voorop bij Française Alizée Froment, zij rijdt haar paarden met ziel. 

  10. Er zijn een aantal dingen die je tijdens de les beter niet kunt zeggen. Niet omdat je instructeur het niet wil horen, maar vooral omdat je er zelf niets aan hebt. Wij maakten een lijstje met hoe je het lessen nóg leuker maakt. 


Welk bericht van 2014 staat jou nog goed bij?


Bron: Bitmagazine.nl