Bit trainingsdagen
Bit trainingsdagen

Marten Luiten wint jeugdrubriek

Nieuws

De dertienjarige Marten Luiten heeft zojuist de jeugdrubriek van het Bit Talent van het Jaar gewonnen in Drachten tijdens de Bit Trainingsdagen.


Pony’s met glitters, hartjes en sterretjes. De 26 deelnemers van de jeugdrubriek deden echt hun best om indruk te maken op dressuuramazone en jurylid Adelinde Cornelissen. “Het was super leuk. Hier word je zelf ook helemaal enthousiast van”, reageert Adelinde. “Het kiezen van een winnaar was lastig. De deelnemers hebben allemaal mega hun best gedaan en hopelijk ook veel geleerd.”  De uitslagen van het rijden en het sporten, onder leiding van het ECO-team, werden bij elkaar opgeteld.

Winnaar Marten rijdt pas drie maanden met de achtjarige pony Goldwin’s Hoeve’s Valentina van eigenaresse Hilde Drent.  De combinatie komt uit in de klasse Z1. “De overwinning kwam voor mij heel onverwachts. Ik deed vooral mee om ervaring op te doen.  Thuis werken we aan de nageelijkheid, hier heb ik vooral op ontspanning gelet. Adelinde gaf nog een goede tip. Ik moest in de uitgestrekte galop terug mijn benen langer maken.”

[caption id=”attachment_28651” align=”alignleft” width=”300”] Winnaar Marten Luiten, foto Digishots[/caption]

Marten deed vorig jaar ook mee aan de Bit Talent van het Jaar-verkiezing en schopte het toen al tot de finale met een andere pony. “Die pony rijd ik nog steeds en ik start nog een andere pony”, vertelt hij.

Omdat Marten vorig jaar ook al had gesport met het ECO-team, wist hij al een beetje wat hij kon verwachten. “Ik heb vooraf thuis geoefend met de balansbal en ik heb een training gevolgd. Dat we dit jaar moesten salsa dansen had ik helemaal niet verwacht, dat kwam echt ‘out of the blue’.  Leuk dat je echt uit je comfortzone werd gehaald!”

Jildou Kooistra eindigde op een mooie tweede plaats en Imme Schraag uit Texel werd derde. Imme: “ Ik vond het heel leuk om mee te doen. Ik vond de complimentjes die Adelinde gaf het allerleukst!”

[caption id=”attachment_28652” align=”alignright” width=”216”] Imme Schraag, foto Digishots[/caption]

John van Apeldoorn was namens het ECO-team aanwezig bij het sporten. “De kinderen waren zo vol passie. De lol straalt eraf. Dit komt ook mee door de ouders. Ga alsjeblieft zo door.”  Ook Lammert Haanstra, die samen met Adelinde het rijden beoordeelde, is enthousiast over de deelnemers: “De winnaars hebben een bepaalde orde, rust en structuur in het rijden. Ze doen niet zomaar wat. Ze hebben een diepe indruk op mijn achtergelaten.”

Uitslag:


1. Marten Luiten, Goldwin’s Hoeve’s Valentina, totaal 20,9
2. Jildou Kooistra, Dornier, totaal 20,8
3. Imme Schraag, Quality Golden Whoop Whaps, 20,6
4. Annelieke van den Akker, Goldwin’s Hoeve’s El Chico, 20,0
5. Romy Rozestraten, Mistery,  19,3
Bit Trainingsdagen
Marten Luiten BIT Trainingsdagen
Imme Schraag