mest, paardenpoep, mesten, foto Arnd Bronkhorst
mest, paardenpoep, mesten, foto Arnd Bronkhorst

Mest sturen per post blijkt gouden business

Nieuws

Een tijdje geleden schreven we over het bedrijf Shit Express, wat het mogelijk maakt mest te sturen over hele wereld. De omzet van de eerste maand is bekend: met ruim 10.000 dollar blijkt het een gouden handeltje.


Shit Express zorgt voor het pakje, het verzenden en het is zelfs mogelijk een persoonlijk bericht bij het pakketje te voegen. Over de hele wereld kan er gratis worden verzonden en de prijzen beginnen bij €12.95, $US 16.95 of 0.5 bitcoins. De mest wordt ingepakt op een manier die het vers houdt.

De eigenaar van het bedrijf, die blogt onder de naam Peter, beschrijft de snelle opkomst van het bedrijf in een blog op de site, waaruit blijkt dat hij een internetpionier is. Hij vertelt: “Niet alle projecten worden een enorm succes. We starten zo’n drie tot vijf projecten per jaar, maar ik ben er zeker van dat er ten minste één van kan slagen.”

Hij gaat verder: “Het verzenden van poep per post (zowel nep als echt) was niet nieuw voor me. Het is makkelijk om duizenden ongewone, gekke, nutteloze, vreemde en waardeloze bedrijfjes te vinden. Maar ik was nieuwsgierig, wat als zo’n idee een wereldwijd succes zou worden, met mensen die op random plaatsen in de wereld erover praten?”

Zijn bedrijf heeft in ieder geval aandacht gekregen, op social media ging het goed los wat voor heel wat verkeer naar zijn website zorgde. Op een bepaald punt was de site zelfs goed voor 116.620 bezoekers in drie dagen tijd, wat voor hem het begin was van een ‘poep explosie’.

Peter vertelt dat de klantenservice al snel de lucht in ging. “De website is vertaald in 24 talen en de klantenondersteuning is er in zeven talen. De website verwelkomt zo’n 7000 bezoekers per dag en we krijgen nog steeds nieuwe opdrachten.”

Sinds de start is het mogelijk om met Paypal te betalen in de 36 landen waar de service actief is. Het is op dit moment wel nog onduidelijk of de douane-ambtenaren van de landen gelukkig worden van het vooruitzicht van nog meer mestzendingen. Volgens Peter is er ook al in 36 landen daadwerkelijk mest bezorgd.

Bron: Horsetalk