oud vacht ouderdom
oud vacht ouderdom

Verwaarloosde merrie viert 49e verjaardag

Nieuws

Ze zou wel eens het oudste nog levende paard ter wereld kunnen zijn, en dat terwijl er twee jaar geleden gevreesd werd voor haar leven. De merrie Orchid werd toen zwaar verwaarloosd aangetroffen en naar een paardenopvangcentrum in het Engelse Brentwood gebracht, waar ze afgelopen week haar 49e verjaardag vierde.Jong van geest


Orchid bleek direct na haar aankomst in de opvang een sterk paard. De dierenartsen stonden versteld van haar snelle herstel. Een tandarts heeft vorig jaar vastgesteld dat ze toen 48 jaar was. Omdat er geen paspoort van Orchid beschikbaar is, is haar exacte geboortedatum niet bekend. Het paardenopvangcentrum heeft daarom 1 januari omgedoopt tot haar verjaardag. Ze mag dan behoorlijk op leeftijd zijn, Orchid is nog hartstikke fit, vertelt Sue Burton, oprichter van de paardenopvang. “Ze is bijna helemaal blind maar daar lijkt ze weinig last van te hebben. Ze zit nog vol energie en heeft ook haar sterke persoonlijkheid nog niet verloren. Als we ‘s ochtends op stal komen om te voeren, is het Orchid die de meeste herrie schopt tot ze heeft gekregen wat ze wil”, vertelt Sue.

Met pensioen


De dame op leeftijd vult haar dagen tegenwoordig in hoe zij dat zelf wil. Na het ontbijt gaat ze naar de wei of paddock, waar ze tot in de avond blijft. Sue: “Ze heeft nu een heel relaxed leven, precies wat ze verdient!”

Voor zover bekend was de 51-jarige Shayne tot vorig jaar het oudste paard ter wereld. Hij overleed in september.

Happy birthday, Orchid! Foto’s van de hoogbejaarde Orchid vind je hier.

Bron: Dailymail