Anne Lehmann
Anne Lehmann

Bit Talent van het Jaar: Anne Lehmann!

Nieuws

De winnares is bekend! Anne Lehmann is het nieuwe Bit Talent van het Jaar. Ze sleepte de titel binnen met de zevenjarige eyecatcher Don Juan (Vivaldi x Métall). In de finale tijdens ICNN Drachten versloeg ze Maaike ten Hoor met de pony Nobility D van Prinsenhof’s.


“Ik ben dolblij, dit is een droom. Ik had de afgelopen twee jaar de verkiezing tot Bit Talent al gevolgd. Er deden toen lesklanten van mij mee.  Vorig jaar was ik hoogzwanger en toen zei ik: ‘Volgend jaar doe ik mee!’ Mijn zoontje is bijna één en hier sta ik dan”, vertelt de 32-jarige Anne blij. De jury kon hoge cijfers kwijt aan Anne. In de finale sleepte ze maar liefst vier tienen binnen. Adelinde Cornelissen is enthousiast over de winnares: “Anne zit zo mooi in balans, altijd mee in de beweging. Van nature heeft ze zoveel gevoel. Ze heeft de juiste focus, is gedreven en je ziet dat ze veel plezier heeft in het rijden.”

Voordat er te paard werd gestreden, voelden de ATC-coaches Berber van den Berg en Romy Froma de acht finalisten stevig aan de tand in een pittig, mentaal gesprek. “Alle finalisten waren heel goed voorbereid, maar Anne onderscheidde zich door één ding. Ze praatte echt vanuit haar gevoel. Dat kun je niet oefenen. Ze is super gedreven”, aldus Romy Froma.

De finale werd verreden in de vorm van een battle. De acht finalisten werden verdeeld in teams van twee. De beste ging door naar de volgende ronde. Per ronde hadden de deelnemers drie minuten om alles uit de kast te halen. Nieuw dit jaar waren de publieksstemmen van de bezoekers van ICNN Drachten. “De battle was spannend. Het publiek deed enthousiast mee”, aldus Adelinde. Maaike ten Hoorn eindigde als tweede. De andere finalisten waren: Willem de Jong, Iris Sijtsma, Laura Kool, Joelle de Vries, Roos Bus en Nikita Raijmakers.

De uitslag


Bezoekers van Bitmagazine konden afgelopen week stemmen op de finalisten. Deze stem telde voor 50% van de publieksstem. De andere helft van de publieksstem werd bepaald door de bezoekers op de tribune. De voorkeur van het publiek telde voor 1/3 deel van de beoordeling. Adelinde Cornelissen en het Adelinde Training Center hadden ieder ook 1/3 van de stemmen in handen.

Prijzen


Anne wint een prijzenpakket met onder andere een zadel van Erreplus, een abonnement op Bit of Dressuur, een training van Adelinde Cornelissen en een training van het Adelinde Training Center.
Bit Talent van het Jaar
Erreplus