lachen
lachen

Deze paarden life-hacks maken je leven een stuk makkelijker

Nieuws

Heb jij een verwend paard met zijn eigen, goed gevulde beautycase? Je kunt meeprofiteren van zijn verzameling, de volgende paardenspullen kun je namelijk zelf ook prima gebruiken.


1. Paardenshampoo. Als de manen en staart van je paard er schoon van worden, waarom jouw eigen manen dan niet? Zelfs celebs zoeken hun toevlucht tot paardenshampoo - Jennifer Aniston gebruikt het al jaren. L’Oreal eat your heart out...

2. Bandages. Wil je gaan rijden maar ben je je chaps of laarzen vergeten? Geen paniek, wikkel een paar stevige bandages om je benen. Ze geven je net de steun die je nodig hebt.

3. Zadelzeep. Dit kun je natuurlijk ook gebruiken op leerproducten buiten de zadelkamer. Leren handschoenen, tassen, schoenen... Ze krijgen allemaal een tweede leven.

4. Rubberen matten. De matten die je over houdt uit de stal kunnen handig zijn als anti-slip materiaal in bijvoorbeeld de douche. En het houdt je voeten ook nog eens warm.

5. MagicBrush. Deze populaire borstel is handig als je snel van klitten af moet en houdt de vacht van je paard in perfecte conditie, maar hij kan jou ook handig van pas komen als je je haar moet fatsoeneren als je net op stal bent geweest en het een suikerspin is.

6. Bilkoorden. Doen het prima als gordijnhangers. Pak wel nieuwe, niet een paar dat bedekt is met stront.

7. Oude dekens / transportbeschermers. Als het koud is helpen oude dekens tegen het bevriezen van water. Oude transportbeschermers kunnen om waterleidingen worden gewikkeld tegen bevriezen.

8. Dierenartstape. Deze plakkerige bandage kan als een alternatief voor bodytape worden gebruikt wanneer je een strapless top of jurk draagt.

9. Veiligheidsjacket. ‘Word gezien, doe veilig’ geldt voor alles wat in het verkeer deelneemt, niet alleen voor ruiters. Als je gaat wandelen of fietsen is het dus ook helemaal geen slecht idee een lichtgevend hesje te dragen.

10. Zweetmes. Als je ergens in de kou staat met je auto en je hebt geen krabber bij de hand, kan een zweetmes ook prima dienst doen als ijsschraper.

11. Balen hooi of stro. Wanneer je in de dierenwinkel een kleine zak hooi gaat halen betaal je je al snel scheel. Daarom gebruiken paardenmensen met kleine huisdieren het hooi voor de paarden ook voor hun konijn of cavia. Scheelt een hoop geld.

12. Lege voerzakken. Kunnen gebruikt worden als vuilniszak, ze zijn vaak veel sterker dan de gewone grijze.

13. Staartbandages. Als je gewrichten pijn doen maar je hebt geen knie-ondersteuning, kan een staartbandage een prima alternatief zijn.

14. Hoevenkrabber. Tuinierverslaafden zullen enthousiast een hoevenkrabber pakken om het onkruid tussen de tegels uit te krabben.

15. Vliegenspray. Wie heeft zichzelf nu niet onder gesprayd vanwege alle insecten in de zomer?

Bron: Horse and Hound