Politiepaard
Politiepaard

Politiepaard aangeklaagd wegens bijtincident

Nieuws

In Baltimore is een politiepaard voor 1 miljoen dollar aangeklaagd nadat hij in de hand van een kind had gebeten. Het incident deed zich voor in de zomer van 2013, tijdens de Baltimore Grand Prix. De paarden werden ingezet om de veiligheid tijdens het evenement te waarborgen.


Volgens het rechtbankverslag werd het kind enthousiast wanneer de politieagenten haar en haar moeder naderden. Agent Arturo Garvin zei dat het meisje paard Buster wel kon aaien... maar Buster besloot zijn tanden in het handje te zetten.

“Het paard liet niet los en de hand moest uit de mond van het dier worden getrokken”, vertelt moeder Lisa Gillespie in de aanklacht. De linkerhand van het meisje “was zwaar gewond, het bot lag bloot en ze had twee operaties nodig.” Gillespie beschuldigt de agent van grove schuld en nalatigheid omdat hij niet voorkwam dat het paard zonder reden aanviel.

“Garvin was niet nalatig en had geen ‘kwaad motief, beïnvloed door haat’ om het kind ‘opzettelijk te verwonden’”, aldus een advocaat die voor de stad sprak. “Gillespie en haar kind vroegen of ze een groot dier mochten aanraken, kozen ervoor om het net naast zijn mond te doen en namen het risico voor het gedrag van het dier.”

Het politiebureau van Baltimore en Garvin weigerden te reageren.

Er is inmiddels 5,7 miljoen betaald en de stad probeert een regeling te treffen. Gillespie neemt daar echter geen genoegen mee. Een jury oordeelde dat Gillespie en de stad er door middel van mediation uit moeten komen.

Bron: The Baltimore Sun