springen
springen

Eerste NK Indoor springen voor niet-beroepsmatige ruiters

Nieuws

Op 17 en 18 april wordt voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Indoor springen voor niet-beroepsmatige ruiters gehouden. Het initiatief komt van de Nederlandse Niet-Beroepsmatige Ruiterclub (NNBR), die hiermee de aftrap geeft om samen met bestaande rijverenigingen van de KNHS meer spring- en dressuurwedstrijden in de toekomst te gaan organiseren voor niet-beroepsmatige ruiters.


Op deze manier kunnen niet-beroepsmatige ruiters wedstrijden rijden zonder de concurrentie van beroepsruiters. Bij voldoende animo voor het NK en enkele pilots zal dit initiatief worden uitgebreid, denk aan een NK dressuur. De vereniging organiseert de wedstrijd en de NNBR controleert de inschrijving en de ruiterstatus.

Nieuwe bestuursleden


Onder de naam Nederlandse Amateurruiter Club (NAC) kwamen deze plannen tot stand. Vorig jaar stond de eerste wedstrijd voor niet-beroepsmatige ruiters op Ruitersportcentrum Zwolle in de planning, maar na het overlijden van mede-initiator en eigenaar van het centrum, Paul Wiertz, werd de wedstrijd afgeblazen. Medebestuurders van de Nederlandse Amateurruiter Club trokken nieuwe bestuursleden aan, behalve Frans Berings (voorzitter), Luit Dubbeldam (adviseur) en Linda Jonker (secretaris) is het bestuur aangevuld met Mengs Gerritsen (bestuurslid), Avalon van der Zaan (penningmeester) en Yolanda van der Zaan (juridisch adviseur). Bij deze hervorming kwam ook een nieuwe naam: de Nederlandse Niet-Beroepsmatige Ruiterclub.

Het eerste NK Indoor springen voor niet-beroepsmatige ruiters vindt plaats op 17 en 18 april 2015 in Hierden.

Klik hier voor meer informatie over deze club en het NK.

Bron: Horses/NNBR