knuffelen miniatuurpaard
knuffelen miniatuurpaard

Miniatuurpaardje is het nieuwe gezicht van de politie in LA

Nieuws

Valor is het nieuwe - en onwijs schattige - gezicht van de politie in de regio Los Angeles, Verenigde Staten. Dat meldt Horsetalk. Het Malibu/Lost Hills Sheriff’s station heeft aangekondigd dat het mini therapiepaardje, samen met zijn trainer Victoria Nodiff-Netanel, op dit moment worden klaargestoomd om de nieuwe vrijwilligers van het bureau te worden.


Valor en Victoria maken deel uit van een nonprofit organisatie genaamd Gentle Carousel Miniature Therapy Horses. De groep brengt een bezoek aan een grote groep mensen, van kinderen die langdurig ziek zijn tot overlevenden van natuurrampen of terrorisme.

Elk jaar werkt de organisatie met 35.000 volwassenen en kinderen in ziekenhuizen, hospices, buurtprogramma’s, Ronald McDonald huizen en met families die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt.

Valor leeft in Malibu, Californië, samen met vier andere therapiepaardjes die samen de Gentle Carousel Miniature Therapy Horses West vormen. Hij is speciaal getraind als rechtshandhaving therapiepaard en is vernoemd naar politieagent Kenneth Tietjen, die omkwam tijdens 9/11.

Een deel van de taken van Valor en Victoria bestaat uit het helpen van mensen die een traumatische gebeurtenis meemaken. Valor zal ook deel uit gaan maken van een lokaal leesprogramma en evenementen van het politiebureau. Hij zal het gezicht zijn van de rechtshandhaving.

Kijk hier voor een foto van Valor. 

Bron: Horsetalk