Buitenrijden Belgie
Buitenrijden Belgie

Stem voor het mooiste buitenrijgebied van België

Nieuws

Bit en Flanders Horse Expo zijn op zoek naar het mooiste buitenrijgebied van België. Via deze website kon je als Bit-lezers je favoriete gebied opgeven. Uit de vele inzendingen koos de redactie drie gebieden: het Kempens Plateau, Bredene en Averbode. Maar welk gebied is nu echt het allermooist? Beslis mee en breng nu je stem uit.


In België kun je heerlijk paardrijden. Het is buitenland, maar het voelt als thuis. Wij probeerden drie plekken in België uit en geven je drie redenen om bij onze zuiderburen op pad te gaan met je paard. Klik op de naam voor meer informatie over het buitenrijgebied.

Het Kempens Plateau


Het taaltje is ‘zo zacht’ (Goede Doel). Dus als je met Belgen over paarden praat kun je genieten van het zachte taaltje zonder dat er spraakverwarring zal ontstaan over de paardenditjes en datjes die je ongetwijfeld wilt bespreken. De taal is vertrouwd, maar Vlaanderen is echt buitenland. Neem het park de Hoge Kempen: het heeft een charme die te vergelijken is met die van Limburg. Tijdens de laatste ijstijd opgestuwd. Dat zorgt er voor dat het gebied de Hoge Kempen – tegenwoordig een nationaal park - enigszins glooit: er zijn stuifduinen en natuurlijke vennen. Heel lang werd de ‘hoogvlakte’ gedomineerd door heide.  Later werden er voor de mijnbouw heel veel dennen geplaatst. Daar willen ze nu weer van af. Nu is het een enorm natuurgebied waar je uren kunt ronddwalen.

Rond en op de Hoge Kempen zijn er meerdere logementen waar je met je paard kunt logeren. Bij B&B De Blauwe Maaten bijvoorbeeld, of bij country & westerncafé Longhorn en zeker ook in De Orshof waar je voordat je rozig naar bed gaat bij een knapperend haardvuurtje en met een Belgisch biertje in de hand nog even kunt nagenieten van de mooie rit die je in de Hoge Kempen hebt gemaakt.

[hr]

Bredene


De Belgische kust trekt sinds jaar en dag (welgestelde) levensgenieters aan. Knokke mag je eigenlijk niet missen. Hotels, casino’s en… een renbaan waar nog steeds gekoerst en geraced wordt. De stad heeft een bruisend centrum met leuke restaurants en kroegen.

Een goede uitvals- basis voor een buitenrit over het strand bij Bredene en het achterliggende natuurgebied D’Heye, is Manege Ruitershof in Bredene. Je kunt hier ook een paard huren. In Knokke kun je te kust en te keur in hotels. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, van budget tot vijf sterren, keuze zat.

[hr]

Averbode
Wat is er nou eigenlijk lekkerder dan de hele dag rijden, je paard op stal zetten en daarna lekker eten en drinken om vervolgens moe maar tevreden in slaap te vallen? Ook dat kan, gerieflijk en vaak voor een scherpe prijs.

In de omgeving van Averbode kun je een paardrijvakantie houden vanuit De Poedertoren. Gespecialiseerd in bitloos rijden. Ze verhuren hier woonwagens, maar je kunt ook je eigen tent meenemen. Voor ‘paardenwandelingen’, zoals de Belgen het zeggen, kun je ook terecht bij Elschot Stables.

[hr]

Klik hier om je stem uit te brengen voor je favoriete buitenrijgebied!


Lees meer over deze prachtige buitenrijgebieden in Bit 223.
Buitenrijgebied België
belgie strand buitenrit
belgie buitenrit bram trekpaard kust strand wate
buitenrit belgie bos halfinger
281114 99 Bit Belgie -124 (Large)
buitenrit belgie averbode water natuur
281114 99 Bit Belgie -714 (Large)