Bakwedstrijd finalisten
Bakwedstrijd finalisten

Bit Bakwedstrijd, de uitslag!

Nieuws

“Heel bijzonder”, zegt dressuuramazone Coby van Baalen. “En die daar is verrassend fris.” Tot zover zou ze het nog over paarden kunnen hebben, maar dan zegt ze: “Verrukkelijk, echt verrukkelijk.” Dressuurstal Van Baalen is dit keer het toneel van de allereerste taartenbakwedstrijd van Bit.


Bit bestaat twintig jaar en dat moet gevierd worden. Hoe? Met taart natuurlijk! De redactie werd na een oproep overspoeld met beelden van grappige, bijzondere, prachtige creaties, allemaal gemaakt door en voor paardenliefhebbers. Ruim 900 Bit-lezers hielpen vervolgens bij het kiezen van drie finalisten. Volgens hen waren de taarten van Lise van Nifterik, Melanie van der Deijl en Kris Van den Acker het allerfeestelijks. Die drie hobbybakkers zijn uitgenodigd voor een smakelijke eindstrijd bij Dressuurstal Van Baalen. Natuurlijk nemen ze daarvoor een taart mee, een replica van het lekkers op hun foto, zodat de jury het kunstwerk kan bewonderen én proeven.


Juryrapport winnende taart


Juryvoorzitter Hans van Noort (voormalig bakkerijdocent en redactiecommissielid Bakkers in Bedrijf): “Deze taart springt eruit qua smaak. De lemon curd maakt het heel verrassend en fris. Jantien Schoorl-Timmer (amazone en eigenaresse banketbakkerij): “Alle drie de finaletaarten zijn echt klasse, maar deze is het lekkerst. Ook de paardjes en bloemetjes zijn vakwerk en de marsepein is gelukkig niet te zoet.” Olympisch amazone Coby van Baalen: “Verrukkelijk! Prachtig mooi en met een bijzonder frisse smaak.” Wanneer ze tijdens het laatste juryoverleg de taart bespreekt, zegt ze: “Nu ik eraan denk, loopt het water me alweer in de mond.”

Wie de winnaar is? Dat zie je in onderstaand filmpje!In Bit 223 lees je meer over deze heerlijke taarten. Bit verschijnt 30 januari in de winkel. Je kunt ‘m ook online kopen.  

Bakwedstrijd
_N8Q7708 (Large)
_N8Q7935 (Large)