Tuig Clydesdales
Tuig Clydesdales

Veertien dingen over de Budweiser Clydesdales die je nog niet wist

Nieuws

In Amerika vond gisteren de Super Bowl plaats, de finale van het American Football én de gelegenheid voor bedrijven - met een flinke portemonnee - om hun reclames eens extra onder de aandacht te brengen. Zo ook Budweiser, elk jaar komen ze met een nieuwe - vaak ontroerende - reclame om hun bier te promoten. We kennen de Clydesdales al, maar wist je de volgende dingen die Horse Nation op een rij zette ook al?


1. Het eerst team Budweiser Clydesdales kwam in 1933 in de schijnwerpers. Ze waren een cadeau om het einde van de Drooglegging te vieren, van August A. Busch en Jr. en Adolphus Busch aan hun vader.

2. De Clydesdales zijn al sinds 1950 de officiële mascotte van Budweiser en ze hebben zelf ook een mascotte: een dalmatiër.3. De rol van de Labradorpuppie in de commercial van dit jaar werd gespeeld door acht verschillende hondjes.4. Om de Clydes fit te houden als ze onderweg zijn - en er geen weide is op hun plaats van bestemming - wandelen de grooms gedurende een uur lang met vier paarden tegelijk.

5. De paarden staan op drie stallen door Amerika gestald, maar ze trekken tien tot elf maanden van het jaar rond.

6. De vrachtwagens waarin de paarden worden vervoerd zijn vanwege het reisschema gewoon stallen op wielen. Ze bieden ruimte voor tien paarden en alle spullen, van borstels tot medicijnen en van draagbare stallen tot smidmateriaal. Het enige wat er niet aan boord is, is voedsel. Dat wordt apart vervoerd naar alle locaties.7. De Clydesdales krijgen speciaal beslag met een leren zooltje tussen de hoef en het ijzer, dat maar liefst 50 centimeter groot is. Ze zijn ook ontwikkeld met een techniek dat ze grip geeft tijdens het rijden op asfalt.8. Er is een speciale fokkerij voor Clydesdales, de Warm Springs Ranch in Booneville, Missouri. De ranch is ruim een vierkante kilometer groot en biedt ruimte aan meer dan 100 merries, veulens en hengsten.9. Alle Budweiser trekpaarden zijn ruinen.

10. Om een trekpaard voor Budweiser te zijn moet een Clydesdale een witte bles, vier witte sokken en een zware staart en manen hebben. Ze moeten minstens 1,83 m zijn en ouder dan vier jaar.11. Een crew van vijf mensen doet er slechts een half uur over om een Clydesdale in te vlechten voor een evenement. Vier man doen de manen, eentje de staart.12. Niet alleen de paarden moeten sterk zijn om de beroemde bierwagens te trekken, de menners houden zo’n 34 kilo aan druk in hun handen.13. Het Budweiser personeel reist 300 dagen per jaar.

14. De Clydesdales die worden gebruikt in de reclames worden getraind door Robin Wiltshire van de Turtle Ranch in Wyoming. Hij werkt met clickertraining en traint onder andere honden, paarden en stieren voor op het witte doek. Dit jaar speelde hij zelf een rol in de Super Bowl-reclame, hij rijdt de truck en trailer op 0:08 minuten.Bron: Horse Nation
Dalmatier
Labrador
SAMSUNG CSC
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vlechten Clydesdales
Back Camera
Afbeelding
4428711