oog
oog

Amazone bedreigt inspecteur Dierenbescherming

Nieuws

Vanmorgen is een twintig jarige vrouw uit Hellevoetsluis gearresteerd, omdat ze een inspecteur van De Dierenbescherming met de dood heeft bedreigd. De vrouw ging volledig door het lint toen de inspecteur besloot haar paard en een aantal andere dieren in beslag te nemen.


Het was niet de eerste keer dat de inspecteur van De Dierenbescherming bij de stal in Hellevoetsluis was. Volgens een woordvoerder van De Dierenbescherming was er al vanaf november contact met de eigenaar van de stal over de huisvesting van de dieren. "De dieren stonden in de ontlasting en waren zelf ook smerig,’’ zegt een woordvoerder van De Dierenbescherming. Omdat het verblijf van de paarden volgens de inspectie vandaag nog steeds niet op orde was, besloot de inspecteur om de vier paarden, drie pony’s en drie ezels mee te nemen.

Toen de eigenaar van de stal doorkreeg dat de dieren in beslag werden genomen, belde hij de eigenaresse van één van de paarden. De amazone kwam meteen naar de stal en bedreigde de inspecteur met een mes. Ze werd door agenten van de dierenpolitie overmeesterd en gearresteerd. De inspecteur heeft vanmiddag aangifte gedaan van doodsbedreiging.

Bron: AD