141222241_ABFweb
141222241_ABFweb

Pony klem tussen twee bomen

Nieuws

De eigenaresse van deze pony keek vreemd op toen ze ging voeren en haar pony Holly klem zag zitten tussen twee bomen. ”Ik dacht eerst dat ze zich aan de bomen schuurde, maar realiseerde me later dat ze muurvast zat”, vertelt de eigenaresse aan Horse and Hound.


De Britse Ashley Tavener vond Holly vorige week dinsdag in een hachelijke situatie. “Ik dacht eerst dat ze zichzelf aan het krabben was door tegen de bomen te schuren. Toen ik dichterbij kwam realiseerde ik me dat ze echt muurvast zat. Ik heb geen idee hoe ze zichzelf in die situatie heeft gekregen.”

Duwen


Ashley ging samen met zeven vrienden aan het werk om de negenjarige Welsh-pony te bevrijden. “Gelukkig leek de situatie niet dusdanig ernstig dat er brandweer of een dierenarts aan te pas moest komen. We begonnen met haar er uit te duwen. Vijf van ons duwden aan de achterkant en drie mensen stonden begeleiden haar aan voorkant met het halster. We duwden en duwden. We konden niet achteruit omdat haar schouders vastzaten, dus we moesten vooruit.

Shock


Pony Holly leek niet zo aangedaan door het incident, in tegenstelling tot baasje Ashley, die normaliter lekker een buitenrit met haar pony maakt. Ashley viel flauw van de shock van het zien van haar beknelde pony. “Ik viel flauw en landde met mijn gezicht in de modder. Het was allemaal zeer stressvol, maar ze mankeerde niets. Ze bleef erg rustig en was totaal niet in paniek, wat het ons makkelijker maakte haar te bevrijden.”

Klik hier voor foto’s.

Bron: Horse and Hound

*Net als Horse and Hound adviseert Bit om te allen tijde de dierenarts en/of de hulpdiensten in te schakelen als er zorgen kunnen zijn over de gezondheid en/of veiligheid van mens of dier.