detail springen benen balken
detail springen benen balken

KNHS vindt ponywedstrijden voor 18+ ruiters niet wenselijk

Nieuws

Ondanks honderden motivatiemails van eigenaren, fokkers en opleiders van pony’s velde het KNHS-springforum een negatief oordeel over het initiatief om springparcoursen voor volwassen ponyruiters te organiseren.


“Het forum is van mening dat pony’s bedoeld zijn voor kinderen en dat deze ook de karaktereigenschappen zouden moeten hebben, waardoor ze door kinderen gereden kunnen worden. Daarbij komt dat deze rubrieken erg klein zijn waardoor een wedstrijdorganisatie dit niet snel zal gaan organiseren. Doordat het nieuwe BB-springen bij de paarden nu vanaf 50 cm mogelijk is, is het voor de volwassenen met pony eenvoudiger om deel te nemen aan een paardenwedstrijd”, zo reageert het KNHS spring-forum per mail aan initiatiefneemster Anita Vos.

Vos organiseerde vorige maand in Assendelft een try-out voor de volwassen ponyspringrubriek waar 56 deelnemers uit geheel Nederland aan deelnamen. “Het is een vorm van discriminatie voor de doelgroep”, vindt Vos. “We zullen hoe dan ook doorgaan met het organiseren van 18+ rubrieken door het gehele land.”

Bron: Horses.nl