69f20aed68ccceaa6436362e9a722da4
69f20aed68ccceaa6436362e9a722da4

Metro, het schilderende racepaard

Nieuws

Sommige paarden hebben talent in dressuur, andere in springen en weer een ander in vrijheidsdressuur. Maar soms vind je paarden met een bijzonder talent, zoals in dit geval schilderen.
[caption id=”attachment_31335” align=”alignright” width=”240”] Foto: Barbara Livingston[/caption]

Metro Meteor leek na een succesvolle carrière als renpaard, waar hij $300.000 aan prijzengeld binnen sleepte, te eindigen als paardenvlees. Een aangeboren knieblessure zorgde ervoor dat hij uiteindelijk zelfs de goedkope wedstrijden verloor en de dierenarts hem niet meer toeliet op de renbaan.

Gelukkig werd hij geadopteerd door Ron Krajewski en zijn vrouw Wendy. Ondanks dat de knieën van Metro Meteor steeds slechter werden en de dierenarts hem nog maar maximaal twee jaar te leven gaf, deden zijn baasjes alles voor hem. Toen Ron ontdekte dat Metro Meteor graag met zijn hoofd op en neer schudde, besloot hij om te proberen of de ruin dit kon gebruiken om te schilderen. Hij plaatste een doek voor het paard en een kwast in zijn mond, en wat bleek? Metro Meteor plaatste prachtige dikke strepen op het doek en algauw werd het paard een populaire kunstenaar.

[caption id=”attachment_31334” align=”alignleft” width=”200”] Foto: Wendy Wooley[/caption]

Deze ontdekking heeft zijn leven gered, aangezien de opbrengsten van de schilderijen gebruikt worden voor experimentele behandelingen van Metro Meteor’s knieën. Dit zorgt ervoor dat hij weer pijnloos kan leven en gereden kan worden. Op een gegeven moment werden zijn schilderijen zelfs zo populair, dat er meer kopers waren dan schilderijen. Met de opbrengsten van de schilderijen kon Metro niet alleen zichzelf helpen, maar ook andere paarden. Hij zorgt er nu voor dat andere gepensioneerde volbloeden ook een nieuw huisje vinden via het New Vocations Racehorse Adoption Program. Metro heeft ondertussen al meer dan $45.000 dollar opgehaald voor deze stichting.

Het talentvolle paard maakt niet alle schilderijen zelf, soms krijgt hij hulp van zijn baas en kunstenaar Ron Krajewski. Metro’s eigen schilderijen zijn erg abstract, maar in de gezamenlijke schilderijen zijn paarden afgebeeld. In deze gezamenlijke schilderijen zorgt Metro voor de abstracte strepen en Ron verzorgt het gedetailleerde werk, wat samen komt in een unieke stijl gecreëerd door mens en paard. “Hij is getalenteerd en hij is gewoon mijn vriendje”, aldus eigenaar Ron Krajewski.

Wat vind jij van het werk van kunstenaarspaard Metro Meteor?
Bron: Paintedbymetro
Schilderend racepaard
Schilderend racepaard