Naamloos-1 andere verhouding (Large)
Naamloos-1 andere verhouding (Large)

Valentijnspaard: Nicky

Nieuws

Jocelle Vroege (33) uit Hilversum is sinds anderhalf jaar trotse eigenaresse van Nicky. De bijna vijftienjarige Haflinger merrie is niet alleen het perfecte paard voor Jocelle, ook haar kinderen zijn ondertussen al beste vriendjes met Nicky. De prijzenkast is al goed gevuld en de pony is niet meer weg te denken uit het gezin. Jocelle schrijft waarom Nicky een ereplekje verdient.


“Anderhalf jaar geleden zocht ik een pony voor mezelf om samen met mijn kinderen te kunnen paardrijden. Mijn kinderen hadden al een eigen pony en het leek me geweldig om samen te rijden. Toen ik Nicky’s advertentie zag voelde ik me hart een sprongetje maken, alleen vond ik haar leeftijd niet ideaal! Toch kon ik haar niet uit mijn hoofd zetten…” Drie dagen later ging Jocelle toch kijken met haar kinderen. “Nicky’s karakter was goed, maar ik twijfelde. Tijdens het rijden liep ze niet helemaal zuiver, aangezien ze niet sterk was in haar rug. Toch was mijn gevoel voor haar in vijf minuten zo sterk geworden, dat ik toch voor haar ben gegaan. Vanaf dat moment is ze mijn allerbeste topper.”

Nicky kwam in juni 2013 op haar nieuwe stal en Jocelle ging dressuurmatig aan de slag. ”Omdat de dressuur zo goed ging, besloot ik in februari een impulswedstrijd te starten. Ik had met mijn instructrice afgesproken dat ik een startkaart zou nemen, als ik drie winstpunten zou scoren. En wat was het geval? We haalden 195 en 197 punten!”  Een maand later was de eerste officiële wedstrijd. “Vanaf dat moment leef ik in een grote droom. Mijn knapperd wist in vijftien wedstrijden naar het M1 te gaan met heel veel prijzen. Dit had ik nooit durven dromen! In november reden we onze eerste M wedstrijd en dat was voor 2014 ons laatste concours. In februari gaan we weer starten, precies een jaar nadat we zijn begonnen in de B.”

“Om het voor haar en mezelf leuk te houden, maken we regelmatig bosritten en strandritten en afgelopen jaar hebben we drie keer meegedaan aan crosslessen. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen en durven, maar met Nicky durf ik alles. Ze doet het super goed en ze geniet daar ook enorm van.”

Jocelle’s kinderen willen ook graag op Nicky rijden. ”Mijn zoontje heeft bij ons op stal een onderlinge wedstrijd op haar gereden en mijn dochter een Bixie wedstrijd op een groot Haflinger evenement. Ze luistert ontzettend goed naar de kinderen en is verschrikkelijk lief voor ze. Het is echt een pony uit duizenden, bijzonder lief en ontzettend trouw!”
Naamloos-3 (Large)
Naamloos-2 (Large)