Nikki de Kerf en Mahlika
Nikki de Kerf en Mahlika

Valentijnspaard: Mahlika

Nieuws

In de zomer van 2012 leerde Nikki de Kerf (25) tijdens een fotoshoot de Arabische volbloedmerrie Mahlika kennen. Toen ze er maanden later achter kwam dat dit paard te koop stond, won haar gevoel van haar verstand. Ondertussen is Nikki al twee jaar de dolgelukkige eigenaresse van de zesjarige Mahlika. Nikki legt uit waarom haar paard een plekje op Bit verdient.
[caption id=”attachment_31555” align=”alignright” width=”200”] Foto: Nikki de Kerf[/caption]

“Mahlika verdient een plekje in de spotlight omdat ze zo mooi is dat ik altijd een hoorn en vleugeltjes erop denk, als ik haar zie. Omdat ik haar gave van kleur te veranderen zo bewonder: van stralend wit naar intens stofgrijs, grasgroen, modderbruin of mestbont. Evenals het talent om haar eigen manen in te kunnen vlechten (mij lukt het nooit bij mijzelf), en dat zonder dat ik daar ooit om heb gevraagd. En, niet te vergeten, haar zorgeloze instelling wanneer ze zichzelf weer wat extra pondjes, nee, kilo’s heeft aangevreten en voorbijgangers ons goedbedoelde vragen stellen over ‘de komst van het veulen’. Maar ook haar geduld en hoe ze zich rustig laat aaien door de vele kinderen die rond december toch zeker weten dat haar naam Amerigo is.”

“Maar vooral omdat ze voor mij heel bijzonder is. Omdat ze mijn geduld soms eindeloos op de proef stelt, zoals niemand anders dat zou mogen en kunnen, en ik daar oneindig veel van leer. Omdat ze me daarnaast ook wat meer doorzettingsvermogen en veerkracht leert te hebben; me leert genieten ondanks onze tegenslagen. Omdat ze zo zacht is, niet alleen haar teddywintervacht, maar ook in haar karakter. En zo sensibel, zo goed aanvoelend wie ze voor zich heeft, zo bijzonder lief maar ook zo spiegelend wanneer ik dat nodig heb. Omdat ze mij als o-zo-nuchtere voorstander van puur wetenschappelijk onderzoek en verklaarbare gegevens, tóch heeft laten ervaren hoe een niet uit te leggen verbondenheid voelt. Hoe energie voelt en werkt.”

“Maar ook omdat er geen enkel ander paard is wat zich verdraagzaam laat optuigen met enorme hartjesknuffels, kerstboomversieringen, vlaggetjes, plastic zeilen, of een eenhoorn-hoorn. Omdat ik het voor geen enkel ander paard zou overhebben ongegeneerd naar een felroze voerbak of pennyroze paardenborstel te vragen in de paardenwinkel. Omdat ik überhaupt niet zou weten welk ander paard zo perfect geschikt zou zijn voor mij. En andersom niet zou weten welke eigenaar zo perfect geschikt zou zijn voor en met haar.”

“Mahlika verdient dit omdat ze mijn meisje is, mijn eenhoorn, mijn prinses.”
Nikki de Kerf en Mahlika
Mahlika