Anouk en Farome
Anouk en Farome

Valentijnspaard: Farome

Nieuws

Voor de vijftienjarige Anouk Hellemons kwam in oktober 2014 een droom uit, ze kreeg een paard! Haar paard heet Farome, is een vierjarige KWPN ruin en is 1,70 meter hoog. Samen maken ze buitenritten en doen ze aan dressuur, springen en vrijheidsdressuur. Anouk schreef een ode aan Farome.


“Lieve Farome,

Ik ben binnen een half jaar al zo gek op jou geworden. Iedere keer als ik weer een rotdag had of gewoon even afleiding nodig had, was jij er altijd met je vrolijke hoofdje om me op te vrolijken.

Ik kan me echt niet voorstellen dat er ooit een jongen zou zijn die belangrijker voor me is dan jij voor me bent. Jij bent zo lief, mooi en geweldig! Ik vind het super om samen met jou over lange paden te racen of juist rustig te stappen door de bossen. Jij vindt ook alles mooi en leuk. Of ik nou wil springen, crossen, knuffelen of dressuur wil rijden, jij bent er altijd en je zet je altijd volledig in voor mij.

Ik kan me nog wel herinneren dat ik je voor het eerst zag, het was meteen liefde op het eerste gezicht voor mij! Zo rustig dat je was, maar toch niet saai, ik viel meteen voor je.
En dan nog zoiets fijns aan je, je pakt alles zo snel op en je begrijpt me zo goed ondanks dat ik soms ontzettend onduidelijk ben. Je weet wanneer je druk kan doen en wanneer je me beter maar gewoon lief aan moet kijken. Maar Farome, bijna alles wat jij doet geeft me een glimlach.

Als ik dan na school eindelijk op de manege ben en ik kijk je aan, kan ik niks anders zeggen dan dat mijn dag geweldig is. Ik ben dol op je, net als alle andere mensen op de manege! En daarom ben ik zo ontzettend blij om te kunnen zeggen dat je de mijne bent, en dat we zo’n geweldige band hebben samen.

Lieve Farome, Slagroom, Roompie, Sully, ik hou zo ontzettend veel van je! Ik hoop dat we nog veel leuke dagen gaan hebben samen!”
Anouk en Farome
Anouk en Farome