140301038_ABFweb
140301038_ABFweb

KNHS: Geen diskwalificatie bij incorrecte vaccinatiehistorie

Nieuws

Per 1 april 2015 (geen grap!) gaan de wijzigingen van het Algemeen Wedstrijdreglement van de KNHS in. Zo is bijvoorbeeld het reglement rondom de vaccinatiehistorie veranderd. Ruiters werden eerder direct naar huis gestuurd als de vaccinatiehistorie in het paspoort van het paard niet klopte. Dit gaat veranderen.Vaccinatiehistorie


Als de vaccinatiehistorie in het paardenpaspoort niet correct is en de overtreding is langer dan 3 jaar geleden, dan wordt de combinatie niet meer gediskwalificeerd en mag op de wedstrijddag gewoon starten. Let op: de overtreding wordt nog wel gezien als een administratief verzuim en starten op een daaropvolgende wedstrijd is pas weer toegestaan nadat alsnog aan de administratieve eisen is voldaan.

Indelen juryleden


Categorie 1- en Subtopwedstrijden wijzen per 1 april 2015 zelf hun juryleden aan. Tevens mag een 1,40 m-springrubriek op een catergorie 2-wedstrijd beoordeeld worden door een springjurylid met een licentie t/m de klasse ZZ.

Aantal starts per rubriek


Het aantal starts per rubriek per deelnemer is niet meer beperkt tot 3. De organisatie mag hiervoor zelf een beperking opnemen in het vraagprogramma als men daar behoefte aan heeft.

Classificatie


Per 1 januari 2015 is NOC*NSF verantwoordelijk geworden voor classificatie in alle sporttakken. Per 1 januari heeft de KNHS de verantwoordelijkheid voor classificatie in de paardensport gekregen. Dit wil zeggen dat de uitvoering van classificatiekeuring onder de KNHS valt en niet meer wordt gedaan door Stichting Onbeperkt Sportief. Door deze wijziging komt Stichting Onbeperkt Sportief uit het Algemeen Wedstrijdreglement te vervallen.

Klik hier voor het Algemeen Wedstrijdreglement 2015 (ingangsdatum 1 april).
Klik hier voor alle wijzigingen in het Algemeen Wedstrijdreglement 2015 (ingangsdatum 1 april).

Op 1 maart 2015 gaan de reglementswijzigingen voor de disciplines (m)endurance en voltige in.

Bron: KNHS