War Horse
War Horse

War Horse Joey traint bij Anky

Nieuws

Gisteren volgde Joey, de levensechte paardenpop uit de theatervoorstelling War Horse, een bijzondere dressuurclinic bij niemand minder dan Anky van Grunsven. In haar prachtige rijbaan mocht hij laten zien wat hij kan. Daarmee werd het grote succes van de voorstelling gevierd.Bijzonder natuurlijk


Passage, piaffe en pirouettes: Joey bleek zelfs de zwaarste oefeningen uit de dressuur te beheersen. Maar ook als hij gewoon stapt is het net een echt paard. Anky is onder de indruk van hoe echt de paardenpop de natuurlijke bewegingen van een paard nadoet. "Ik had vaak de neiging hem even gerust te stellen en tegen hem te praten. Natuurlijk weet ik wel dat het geen echt paard is maar zijn bewegingen zijn zo natuurlijk, dat ik dat gevoel soms wel een beetje kreeg. Heel bijzonder!" vertelt ze. Natuurlijk maakte de dressuurkoningin ook een ritje op zijn (hoge!) rug. Bekijk hier foto’s van de dressuurles bij Anky.

Voorstelling


Joey wordt tot leven gebracht door drie poppenspelers van het Zuid-Afrikaanse poppentheater Handspring Puppet Company. De voorstelling is nog tot en met 10 mei te zien in Apeldoorn, Rotterdam, Heerlen en Breda. Daarna reist War Horse door naar België.

Bekijk hier twee filmpjes van Joey en Anky van Grunsven


Bron: Ed.nl/RTL Nieuws