Buitenrijgebied België
Buitenrijgebied België

Beste buitenrijgebied van België: Averbode

Nieuws

Wil je een leuke buitenrit maken in België maken? Dan moet je in Averbode zijn! Dit gebied werd zojuist op Flanders Horse Expo uitgeroepen tot beste buitenrijgebied van België.


Via Bitmagazine.nl konden lezers hun favoriete buitenrijgebied opgeven. Uit de aanmeldingen koos de redactie drie gebieden uit: Averbode, Bredene en het Kempens Plateau. Bit-redacteur Bram Hulzebos testte de gebieden en ging op pad met Annick Daems (Averbode), Karo Vanbaelenberghe (Bredene) en Kees Berkhout (Kempens Plateau). Via Bitmagazine.nl en de stand op Flanders Horse Expo kon gestemd worden. Tristan Tucker maakte de winnaar bekend.
Annick Daems en haar vriend Jan Vanderstukken gaven Averbode op en maakte met Bram Hulzebos een tocht over landgoed De Merode. “In de buurt van de abdij halen we in de zomer een ijsje bij ‘likdreef’. Dat is een straatje met allemaal ijscobarretjes. Averbode is een divers gebied met vennen, struiken en heide. Je kunt hier uren rijden en komt geen straten tegen”, vertelt Annick. “Het was super leuk dat Bram bij ons kwam rijden. Ook nog best spannend, want het was voor het eerst dat iemand op Castro reed.”

Annick won de Ontario outdoorlaarzen van Epplejeck. Alle winnaars ontvingen ook een mooie canvasfoto van hun gebied en een zadeltas van Epplejeck.

Tristan Tucker staat in Nederland wellicht bekend als dressuurruiter, maar maakte in zijn thuisland Australië ook urenlange ritten. “Ik vind het erg belangrijk om buiten te rijden, een paard moet gewoon paard kunnen zijn. Ik woonde dicht bij de kust en vond het heerlijk om de dressuurbaan uit te zijn. Het is genieten om op het strand zo hard mogelijk te galopperen!”
Buitenrijgebied België