Anne Kruger Equitana
Anne Kruger Equitana

Equitana: de beestenbende van Anne Krüger

Nieuws

De Horse Top Show is al een aantal jaar vaste prik in het programma van Equitana. Sterren uit heel Europa komen naar Essen om hun skills te demonstreren. Onder wie dit jaar ook weer Anne Krüger. Anne heeft een schapenboerderij en hondenschool in Duitsland, waar ze mensen leert communiceren met dieren.


“Dit jaar ga ik een show geven met paarden, honden en eenden”, vertelt Anne, die van huis uit schaapsherder is. Door de jaren heen is haar werk veranderd van een dagelijkse routine naar het plezier en de uitdagingen van de showwereld. Ze besloot de verschillende dieren op de boerderij op te nemen in haar team en zo ontstond een unieke act, die laat zien wat er belangrijk is wanneer je met honden werkt en wat een vrouw en haar honden kunnen bereiken.

Tijdens de show rijd ook de dochter van Anne mee, die met een aantal indrukwekkende prestaties laat zien wat voor ongelofelijke harmonie kan ontstaan tussen honden, paarden en mensen.

Die harmonie ontstaat volgens Anne door een goede communicatie. “Thuis leer ik mensen te communiceren met de dieren. Een goede relatie ontstaat door een goede samenwerking, het is het resultaat van vertrouwen en respect. Als dit goed werkt is het makkelijk om samen te werken.”

De show is door de jaren heen langzaam tot stand gekomen. “Ik rijd al 25 jaar dressuur en de show is gewoon gegroeid. Het was niet zo dat ik op een dag op de bank zat en dacht: laat ik een show gaan doen.”

Ze gaat verder: “Ik werk elke dag met de dieren. De honden zijn van mij, ze zijn mijn rechterhand. Mijn dochter van elf rijd met me mee. Ik ben gek op alle dieren en dit is een fantastische manier om met ze te communiceren.”

Een leuk onderdeel aan de show van Anne zijn de eenden. “Ik woon op een grote boerderij met veel water, waar 25 Indian Runner Ducks leven. Ze planten zich voort en leven bij ons op het veld. De honden werkten soms al met ze en ik vond ze zo mooi en grappig. Ze bewegen echt op een hele leuke manier voort en het is leuk om te zien hoe ze samen werken.”

Benieuwd wat je kan verwachten? Dit filmpje geeft alvast een impressie!Equitana vindt dit jaar van 14 tot 22 maart plaats in Essen. Kaarten winnen? Klik hier! 

Bron: Bit Magazine / Equitana