edward diederik hans peter
edward diederik hans peter

Les van dressuurtoppers voor het goede doel

Nieuws

Altijd al gedroomd van een lesje van een bekende ruiter? Tot en met 4 april kun je bieden voor een lesje van onder andere Edward Gal, Coby van Baalen en Daniëlle Heijkoop. Maar liefst 29 ruiters hebben een dressuurles ter veiling aangeboden voor Stichting Diabetes Onderzoek Nederland.


Voor een lesje van Edward betaal je op dit moment 450 euro. Ook Diederik van Silfhout, Emmelie Scholtens en Laurens van Lieren staan op de lijst. Er kan geboden worden vanaf 60 euro, tot en met 4 april via 32auctions.com.

Stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) is in 2006 opgericht door Maarten de Gruyter, zelf diabetes type I patiënt. Het doel is duidelijk: het ondersteunen van fundamenteel diabetesonderzoek in de meest ruime zin van het woord. Fundamenteel onderzoek moet inzicht verschaffen in de oorzaak van de slopende ziekte die niet alleen dodelijk is, maar in veel gevallen ook tot complicaties als blindheid, hart- en vaatziekten, nierfalen en amputaties leidt. De hoop op genezing die diabetespatiënten aan wetenschappelijk onderzoek ontlenen is een onderliggend maar daarmee niet minder waardevol gegeven.

De organisatie van CDI Zeeland Outdoor kwam met het idee voor de veiling.

Bron: 32auctions.com