Manegetest Meiden van Haarman
Manegetest Meiden van Haarman

Manegetest: Manege De Meiden van Haarman

Nieuws

Het testteam was voor Bit 224 te gast bij Manege De Meiden van Haarman in het Gelderse dorp Laren. “We willen dat mensen zich hier thuis voelen”, zegt een van de Meiden van Haarman. Daar lijken de zussen Hilde (29), Riejanne (28) en Lotte (23), en hun broer Albert Nijhof (20) goed in te slagen.


Bij de manege heerst een goede vibe. Klanten zijn direct bereid om andere klanten wegwijs te maken en gaan spontaan een praatje aan. Iedereen kan bovendien een kopje thee of koffie inschenken. “Dat kun je gratis pakken”, wijst een man.

Ook aan de paarden wordt duidelijk gedacht. De dieren die voor de manege lopen, mogen iedere ochtend gezamenlijk naar het land om ‘echt paard’ te kunnen zijn. Ze kennen elkaar daardoor goed en lopen daardoor zonder strubbelingen door elkaar heen in de lessen. Die lessen vinden plaats in een prachtige binnenbaan met gelijkmatige bodem die goed verlicht is. Bijzonder: de baan is tevens opslagruimte voor bouwmaterialen, gereedschap en fietsen. Dat komt vast deels omdat de manege nog niet helemaal gereed is. Delen van wanden en ramen moeten bijvoorbeeld nog worden geplaatst.

Benieuwd hoe dit bedrijf uit de test komt? Bekijk alvast het scoreformulier.

Lees het volledige artikel in Bit 224. Deze editie is vanaf vrijdag 13 maart in de winkel en is online te bestellen.

 
Manegetest Meiden van Haarman