Logo ride and run zonder tekst
Logo ride and run zonder tekst

Doe mee met Ride & Run

Nieuws

De een rijdt, de ander rent en samen werk je zo aan fitheid en gezondheid. Het is gezellig en je bent lekker bezig in de natuur. Paardrijden en hardlopen komen samen tijdens het nieuwe event Ride & Run. De allereerste editie, georganiseerd door Bit en de KNHS, is op zaterdag 27 juni in ErmeloDoel


Sport en recreatie komen op ludieke wijze samen tijdens Ride & Run op 27 juni op het KNHS-terrein in Ermelo. Ride & Run is onderdeel van de KNHS Paard & Leven Dag, die dan ook plaatsvindt. De invulling van Ride & Run is simpel: een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette route van 5 of 10 km af. De hardloper bepaalt de snelheid en levert de grootste inspanning. Paard en ruiter ontspannen ondertussen, genieten van de mooie natuur en motiveren de hardloper. Hoe leuk is het om samen met je vriend, stalgenoot of vader mee te doen?

Boegbeelden


Dressuuramazones Imke Schellekens en Marlies van Baalen doen ook mee. Marlies is behoorlijk sportief en wisselt fietsen en boxtraining af met hardlopen. Ze loopt wel vaker een 5 kilometer. Voor Ride & Run gaat ze trainen voor de 10 kilometer. Met wie ze in het team zit, houdt ze nog even geheim. “Maar met een sportieve moeder, een ervaren marathonloper als tante, een fietsende broer, een hardlopende man en een fitte vriendengroep, heb ik keuze te over! Dat wordt lootjes trekken”, aldus Marlies. Imke gaat voor een familieteam, broer Gijs wil sowieso de 10 kilometer rennen en Imke gaat te paard. “Ik ga gewoon heerlijk een buitenrit maken! Ik vind het leuk om buiten in de natuur te rijden en vind het nog leuker om dat samen met mijn broer Gijs te doen. Hij is heel sportief, fietst vooral veel, vaak samen met mijn vader, maar ik doe eigenlijk nooit iets sportiefs met hem samen. Op de skivakantie na dan… Maar misschien bedenk ik me nog en ga ik toch 5 kilometer hardlopen, maar dan moeten we ook mijn broer weer op het paard krijgen… En dat is misschien iets moeilijker, hij loopt liever”, lacht Imke.

Deelname


Een team bestaat uit twee of drie personen. Een ruiter en een of twee hardlopers. Gedurende de route mogen ruiter/hardloper met elkaar wisselen op daarvoor uitgezette stopplaatsen. Door te wisselen kan een team het langer volhouden en langer tempo maken. Vijf kilometer rennen is lastig, maar steeds 2,5 kilometer rennen, 2,5 kilometer rusten op het paard, lukt vast wel. Het wisselen is uiteraard niet verplicht. Eén loper mag de hele route afleggen, zolang het team maar bij elkaar blijft en samen finisht. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Jeugd


De minimale leeftijd van de deelnemers is acht jaar en die jeugdige ruiters mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen meedoen. Onderweg wisselen mag dan niet.
Deelnemers vanaf veertien jaar kunnen onderweg wel wisselen, maar onder bepaalde voorwaarden. Twee 16-jarigen die willen meedoen met een E-pony, dat is prima! Een veertienjarige amazone die wil rijden met een D-pony en haar boomlange vader? Meedoen is prima, maar wisselen niet.

Interesse?


De inschrijving  gaat 1 mei open, maar je kunt natuurlijk al wel van start! Een goede voorbereiding is een must. Wij gaan je daar – in samenwerking met sportfysioloog Eric van Breda – bij helpen! De komende maanden zorgen wij voor hardloopschema’, tips voor de warming up, mentale voorbereiding, voeding, schoeisel en nog veel meer.

Bekijk hier de reglementen van Ride & Run