stal
stal

Druk schema? Zo haal je het maximale uit je dag!

Nieuws

Als je de top wilt bereiken is de kans groot dat er altijd te weinig uren in je dag zitten. Wat doen topruiters om het meeste uit hun dag te halen? Horse and Hound geeft tips.1. Ben realistisch


Als je tegen de klok aan het werken bent, verspil dan geen tijd die op de korte termijn niet veel uitmaken. Niet elk modderspettertje moet van je tuig of laarzen af en je paard hoeft ook niet altijd brandschoon te zijn. “Ze gaan na het rijden toch weer de wei op”, zegt eventingamazone Vittoria Panizzon. “En tijd is net zo belangrijk als geld dus ze blijven ‘s nachts buiten, zo krijgen ze meteen beweging.”

2. Maak gebruik van social media


Eigenaren, sponsoren, vrienden... Er is een lange lijst van mensen die contact willen blijven houden, dus haal het beste uit je social media. Als je paarden rijdt voor een ander is het een makkelijke manier om ze op de hoogte te houden. “Mijn man maakt regelmatig foto’s die we op Facebook zetten voor de eigenaren”, zegt eventingamazone Victoria Bax. “En ik bel ze elke maand op, maar Facebook is handiger om ze dagelijks op de hoogte te houden.”

3. Kies het juiste personeel


Werken met paarden is zwaar en als je het echt druk gaat krijgen kun je soms niet om het inhuren van personeel heen. Maar waar vind je de perfecte hulp? Het is makkelijker iemand in te huren die je al kent, dan weet je wat je eraan hebt. “Ik ben erg gelukkig met mijn weekhulp, maar het weekendpersoneel is wel lastig geweest”, geeft Victoria toe. “Het zijn vaak jonge mensen die zakgeld willen en ze begrijpen hun werk niet of luisteren gewoon niet. Ik heb er al best wat gehad.”

4. Ga handig om met je tijd


Haal het beste uit je tijd en doe op één dag hetzelfde met alle paarden. Ga niet voor het ene paard een flink parcours bouwen en het weer afbreken voor het volgende.

5. Haal het beste uit mensen


Je vrienden en familie willen wellicht ook weleens een handje helpen. Een vriendje kan de bak slepen en je moeder wil vast wel een keer je vieze dekjes wassen. Als je het maar lief vraagt!

Bron: Horse and Hound