grazen details
grazen details

EU ban heeft nog geen effect op Mexicaanse paardenslacht

Nieuws

De daling van het aantal paarden dat wordt getransporteerd van de VS naar Mexico voor de slacht is teleurstellend klein, aldus Horsetalk. In januari deed de EU het vlees uit Mexico in de ban, maar een belangengroep die toezicht houdt op de handel is niet tevreden.


Deze week brachten de Equine Welfare Alliance and Wild Horse Freedom Federation het tweede deel van hun twee maanden durende onderzoek naar buiten. Ze hadden een grotere vertraging in de handel verwacht, aangezien 77 procent van het paardenvlees in Europa uit Mexico kwam. De hoop op een daling van 70 procent of een einde aan de zogenaamde ‘slacht pijpleiding’ in Mexico is de grond in geboord.

“Een groot deel van wat er gebeurt met het verkeer van slachtpaarden naar Mexico zal afhangen van toekomstige EU-besluiten met betrekking tot leveranciers van derde landen, alsmede de economische ontwikkelingen in de komende maanden”, zeggen de groepen in hun rapport.

“De daling is nu teleurstellend klein, maar we verwachten een daling van 30 tot 50 procent in het aantal paarden dat naar Mexico wordt vervoerd om geslacht te worden. Daarnaast zal de prijs ook gaan dalen.”

Bron: Horsetalk