Webinar
Webinar

Horseswebinar: ‘Gezond gras voor uw paard’

Nieuws

Op maandagavond 23 maart, van 20.00 tot 21.00 uur, presenteert Tessa van Daalen voor Eisma Horsesmedia het webinar ‘Gezond gras voor uw paard’.


We staan er niet vaak bij stil, maar gras (hooi) is het grootste deel van het rantsoen van uw paard. Helaas grazen nog veel paarden in weides met grassen die bestemd zijn voor hoogproductieve melkkoeien. Deze grassen hebben een nadelig effect op de stofwisseling van paarden en leiden vaak tot ziektes zoals koliek en hoefbevangenheid.

Paarden hebben behoefte aan structuurrijker en fructaanarmer gras. Bovendien grazen paarden anders dan koeien en is voor een snelle hergroei belangrijk dat het gras een laag groeipunt heeft. Kale plekken in een weide kunnen zandkoliek veroorzaken. Ook belangrijk is dat de graszode in een paardenweide extra sterk is, zodat er geen kale plekken ontstaan als er een sprintje wordt getrokken. Wat is gezond gras voor paarden en hoe leg je een goede paardenwei aan? De antwoorden krijg je tijdens een gratis webinar (online informatiebijeenkomst) op maandag 23 maart,van 20.00 tot 21.00 uur. Het webinar is georganiseerd door Eisma Horsesmedia in samenwerking met Barenbrug.

Voedingsdeskundigen


Drie deskundigen op gras- en voedingsgebied verzorgen tijdens het webinar presentaties en gaan in op de relatie gras en gezondheid, de verschillende grassoorten en de gezondheidsrisico’s van koeiengras voor paarden. Daarnaast komt het aanleggen en het onderhouden van een paardenweide aan bod. Tijdens het webinar kun je live vragen stellen aan de drie sprekers en aan de deskundige moderatoren die achter de schermen voor jou klaar zitten.

Sprekers:  • Rien Louwes, (internationaal productmanager voedergewassen Barenbrug)

  • Mark Jan Vink (rayonmanager bij Barenbrug)

  • Renier van Valkenhoef (beheerder Paardenkamp Soest)


Presentatie door Bit-redacteur Tessa van Daalen.

Aanmelden


Iedereen die meer wil weten over het belang van gezond gras voor zijn of haar paard kan zich hier gratis aanmelden. Je ontvangt dan een aanmeldbevestiging. Enkele dagen voor het webinar ontvang je een mail met daarin de link naar het webinar.

Wat is eigenlijk een webinar?


Een webinar is een seminar of presentatie die plaatsvindt via het internet, online dus. Deelnemers kunnen het webinar rechtstreeks vanachter hun eigen pc, laptop of tablet volgen en de spreker(s) zien en horen. De uitzending is interactief. Dat betekent dat deelnemers online vragen kunnen stellen, via een chatmogelijkheid. Deze vragen komen binnen bij een team van moderatoren; mensen met verstand van zaken m.b.t. het onderwerp. Deze mensen beantwoorden de vragen of zetten een vraag door naar de uitzending, zodat de presentator die vraag rechtstreeks (live) aan de spreker kan stellen. Via een webinar kunnen veel mensen op diverse plaatsen worden bereikt zonder dat de deelnemer ergens naar toe hoeft. Deelnemers kunnen een webinar na afloop op elk moment terugkijken. Alleen de mogelijkheid om dan vragen te stellen, is niet meer actief. Het webinar is immers al afgelopen. Veel webinars zijn gratis te volgen. Een simpele registratie via www.horseswebinar.nl volstaat.

Je kan je hier aanmelden voor dit webinar.

In het kort:


·         Horseswebinar ‘Gezond gras voor uw paard’

·         Maandag 23 maart, van 20.00 tot 21.00 uur

·         Nodig: Pc, laptop of tablet

·         Hier aanmelden

  
Barenbrug_logo_groot-400
HorsesWebinar-Logo2 (Large)
barenburg-Large bijsnijden