oog detail schimmel
oog detail schimmel

Verwaarloosd paard uit Noordwijk knapt op

Nieuws

Het zwaar verwaarloosde paard, dat afgelopen donderdag door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in beslag werd genomen in Noordwijk, maakt het goed. Het beestje zat onder de luizen, was graatmager en had het een etterende wond.


Het paard is nagekeken door een dierenarts en deze stelde dat het dier werd leeggetrokken door de luizen. De wond was waarschijnlijk ontstaan doordat het paard al heel lang een deken op had. Daardoor was het gaan broeien op de rug van het dier.

Eten


Vooraan in de wei lag voer voor het paard, maar het dier was te verzwakt om door de modder van achterin de wei naar voren te lopen, zei Goemans, districtsinspecteur van de LID. Het paard is naar een dierenkliniek gebracht om met medicijnen op krachten te komen. Als het dier niet op zou knappen, zou het uit zijn lijden worden verlost. Dat is waarschijnlijk niet nodig. Het paard krijgt goede zorg in de kliniek, eet en drinkt goed en is inmiddels vrij van jeuk. Er is dus hoop, aldus Goemans. De eigenaresse moet alle medische kosten betalen.Bron: Omroep West & Horses.nl