jockey's
jockey's

Fotofinish jockey opnieuw aangeklaagd

Nieuws

De jockey die werd aangeklaagd nadat hij een illegale buzzer tijdens een race gebruikte, zit weer vast. Op dit moment verblijft hij in Harris County jail vanwege het liegen tegen een official, aldus chron.com.


Roman Chapa is afgelopen woensdag gearresteerd nadat hij een valse verklaring gaf tegen een onderzoeker van de Texas Racing Commission. Hij word verdacht van liegen over het feit dat hij iemand probeerde de foto van hem met de buzzer van het internet te laten halen.

Een buzzer is een smal apparaatje dat een ruiter kan gebruiken om het paard een schok te geven. Het is illegaal er een te gebruiken tijdens de race.

In januari werd Chapa veroordeeld vanwege onwettige invloed op de rennen, hij gebruikte het apparaatje om een 50.000 dolllar race te winnen. Hij werd gearresteerd nadat er een foto online kwam van hem waarop het apparaatje te zien was in zijn hand. Onderzoekers zeggen dat Chapa de fotograaf vroeg de foto te verwijderen, waar hij vervolgens over loog tegen de onderzoeker. Een overtreding waar gevangenisstraf op staat.

Als hij wordt veroordeeld vanwege ‘onwettige invloed op racen’, kan hij veroordeeld worden tot maximaal tien jaar gevangenisstraf. In 2001 zat hij al tien dagen vast omdat hij een hond met een riem had mishandeld.

Bron: chron.com