Wim van Grunsven
Wim van Grunsven

Wim van Grunsven was onmisbaar in Anky’s carrière

Nieuws

Gisteravond was Anky van Grunsven te zien in het programma ‘Bakkie Troost’ bij de EO. Zij spreekt over haar overleden vader en de bijzondere band die zij met hem had. Wim van Grunsven overleed in 2004, vlak voor de olympische spelen in Athene.


‘Ik was geloof ik hartstikke depressief op dat moment en ik kon gewoon niet rijden. Ik wilde ook niet mee naar de Olympische Spelen. Dat was helemaal niet meer belangrijk. Mijn vader verliezen was veel belangrijker dan de Olympische Spelen rijden’. Gelukkig realiseerde Anky zich dat het niet zo realistisch was om niet mee te gaan naar Athene. Ze won goud met Salinero en wist zeker dat haar vader haar van bovenaf geholpen heeft.

In het programma bezoeken Mirjam Bouwman en Arjan Lock verschillende begraafplaatsen in Nederland. Zij spreken met bekende en bekende Nederlanders over het verliezen van een dierbaar persoon en hoe er wordt omgegaan met het verdriet. Anky voert het gesprek op de begraafplaats bij haar vader die op 12 april 2004 op 68-jarige leeftijd vrij plotseling overleed. Dankzij haar vader is de amazone gaan paardrijden.

Wim van Grunsven was zo gek op paarden dat hij een pony kocht voor de kleine Anky. Zelf durfde ze er echter niet op te rijden en heeft ze het eerste jaar alleen maar gepoetst en gewandeld. Later kocht haar vader Bonfire en ging hij altijd met haar mee op concours. Door hem zette Anky flink door in de sport en tijdens haar carrière nam hij een belangrijke rol in .

Klik hier om de aflevering te bekijken.

Bron: horses.nl
Anky van Grunsven