oog
oog

Paard twee keer door oog geschoten bij Apeldoorn

Nieuws

Aan de mishandelingsgolf van paarden is een nieuw hoofdstuk toegevoegd, schrijft de Stentor. Een paard is in Wenum Wiesel bij Apeldoorn twee keer in zijn oog geschoten, vermoedelijk met een luchtpistool.


De eigenaar van het paard liet vrijdag röntgenfoto’s en een echo maken, toen het rechteroog van zijn merrie ineens etterde. Uit de foto’s blijkt dat het paard twee 5,5 millimeter grote objecten achter zijn oogkas heeft. Dat is precies de omvang van kogels die in een luchtpistool worden gebruikt. De echografie laat een bijna zes millimeter brede baan zien waarmee het oog is doorboord.

Een maand eerder had het paard ook al last van zijn andere oog. Het dier werd daaraan met succes behandeld, waarbij de dierenarts vaststelde dat het hoornvlies was doorboord. De eigenaar denkt nu dat zijn paard ook toen het slachtoffer is geweest van mishandeling. Door de aanslag van vrijdag is het paard zijn gezichtsvermogen aan het ene oog kwijt.

In ruim een jaar tijd zijn volgens de politie meer dan tachtig paarden en pony’s in Nederland het slachtoffer geworden van mishandeling. In veel gevallen worden de dieren gestoken met een stanleymes of een puntige stok. In veel gevallen worden de dieren in en rond de geslachtsdelen gestoken.

Bron: de Stentor