Tommie Visser Vingino
Tommie Visser Vingino

Weer getouwtrek rondom Vingino

Nieuws

De strijd om het dressuurpaard Vingino (v. Polansky) laait opnieuw op. Welingelichte bronnen melden dat de strijdende partijen Margriet van Beelen en Tommie Visser aanvankelijk overeenstemming hadden bereikt en dat het paard als gevolg daarvan zou zijn verkocht aan dressuurruiter Valentijn van Weering. Voormalig eigenaresse Margriet van Beelen zou het paard echter niet geleverd hebben, waarna Van Weering beslag liet leggen op zijn nieuwe troef. Zijn advocate Marieke Jansen is niet bereikbaar voor commentaar.


Margriet van Beelen zou terug zijn gekomen op haar besluit om Vingino aan Van Weering te verkopen, omdat het bedrag teleurstellend laag zou zijn en omdat ze zou willen voorkomen dat Vingino via de nieuwe eigenaar weer wordt herenigd met zijn voormalige ruiter Tommie Visser. De advocate van Margriet van Beelen, Annette Mak, was niet in de gelegenheid om op deze publicatie te reageren.

Het getouwtrek rondom Vingino begon in april 2014. Het paard werd na een vechtpartij op stal bij Tommie Visser in beslag genomen door de politie. Op 7 april werd het paard vrijgegeven aan eigenaresse Margriet van Beelen. Zijn ruiter Tommie Visser liet vervolgens beslag leggen op het dier. Sinds augustus wordt het paard door ruiter en coach Laurens van Lieren getraind op Stal Hexagon in het Zeeuwse Schore.

Bron: Horses