121102882_ABFweb
121102882_ABFweb

Roodharigen kiezen voor het Spaanse paard #1aprilgrap!

Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat het uiterlijk van de eigenaar de keuze voor een bepaald type paard – onbewust – sterk beïnvloed. “We zien een opvallend verband tussen een rode haarkleur en de keuze voor een Spaans paard”, aldus Sophia Garcia, van de faculteit Sociologie aan de universiteit in Madrid.


De onderzoekers zetten een longitudinaal onderzoek uit waarbij paardeneigenaren gedurende een periode van 40 jaar gevolgd werden. De deelnemers werden op basis van haarkleur opgesplitst in drie groepen. Er waren 16 roodharige deelnemers, 20 bruinharigen en 20 blondines.

Uit onderzoek blijkt een significant verband tussen haarkleur en keuze voor het type paard bij de roodharigen. “Maar liefst 12 (75 procent) van de roodharige paardeneigenaren hield in de laatste jaren een PRE.”

Een opmerkelijk gegeven is dat mensen met bruin haar sneller neigen naar het berijden van een donkere KWPN’er. Er werd ook een licht verband aangetoond tussen blondines en de keuze voor een arabier. “De oorzaak van de opvallende verbanden tussen haarkleur en ras wordt nog verder onderzocht, woorden als ‘identificatie’, ‘spiegeling’ en ‘herkenning’ klinken nu nog in de hypothese.”

Herken jij jezelf hierin? Vul de pol in!


[poll id=”25”]

Bron: Bitmagazine.nl
knuffelen