150402020_ABFweb
150402020_ABFweb

Spectaculair: de Global Champions Tour in Miami Beach

Nieuws

Vandaag is in het zonnige Miami het tiende seizoen van de Longines Global Champions Tour van start gegaan. Tot en met vrijdag 4 april is het prachtige Miami Beach de plek waar zo’n 220 topruiters met hun springpaarden strijden om de winst. Er valt heel wat te winnen; de prijzenpot is met zo’n 880.000 dollar behoorlijk goed gevuld.Deelnemers


Dit spectaculaire evenement heeft dit jaar voor het eerst een etappe in Miami en trekt veel topruiters van over de hele wereld. Onder de deelnemers zijn ook een aantal dochters van beroemde vaders, zoals Jessica Springsteen, dochter van de bekende Amerikaanse zanger Bruce Springsteen. Ook de dochter van Windows oprichter Bill Gates, Jennifer, rijdt mee, net als Hannah Selleck, wiens vader een Amerikaanse acteur en filmproducent is. Bekijk hier een interview met Jessica, Jennifer en Hannah. Erik van der Vleuten verschijnt als enige Nederlander aan de start.

 

Vliegreis


Afgelopen dagen kwamen toppaarden vanuit de hele wereld met het vliegtuig aan in Miami. Veel van deze paarden komen uit Europa en hebben dus een behoorlijke reis achter de rug. Gelukkig vliegen de paarden allemaal ‘business class’ en wordt er alles aan gedaan hun vlucht zo comfortabel mogelijk te maken. De paarden staan met z’n tweeën in speciale boxen in het vliegtuig en hebben continue hooi en vers water tot hun beschikking. Er zijn speciale grooms en dierenartsen aan boord die de paarden constant in de gaten houden. Bekijk hier foto’s van de vliegreis.

Was je graag gaan kijken bij dit mooie evenement maar zit een reisje naar Florida er niet in? Goed nieuws: er is een gratis livestream beschikbaar! Bekijk de livestream hier.

Bron: CNN/HorseTalk/GlobalChampionsTour
150402003_ABFweb
150402029_ABFweb