Skelet, Geraamte
Skelet, Geraamte

Archeologen vinden 2000 jaar oud paardenskelet

Nieuws

Onder de Biomedische campus in Cambridge is een 2000 jaar oud paardenskelet met een gebroken been gevonden, schrijft Cambridge News. Volgens archeologen is de vondst van het hele skelet ‘ongewoon’ en is het een indicatie dat een ‘specifiek incident’ plaatsvond in het verleden waardoor het skelet helemaal intact bleef.


Het skelet - dat zo’n 2000 jaar oud is - werd drie weken geleden gevonden tijdens voorbereidingswerkzaamheden van de bouw van een nieuw hotel. Alison Dickens, archeologisch manager van de Universiteit van Cambridge, zegt dat er nog een volledige analyse moet komen, maar dat het eerste onderzoek erop wijst dat het paard rond de 1.50 m was.

“Het is bijna een volledig skelet en het is amper beschadigt. Wellicht heeft het in de jaren ‘60 wat schade opgelopen toen het ziekenhuis werd gebouwd.”

Experts denken dat het skelet uit de Romeinse tijd stamt omdat het dichtbij een Romeinse nederzetting werd gevonden, die 12 jaar geleden is ontdekt. “Er zijn ook fragmenten van aardewerk en andere dieren in de buurt gevonden. Het paard werd aan de rand van de nederzetting gevonden, dit is een algemene plek van Romeinse activiteit.”

Ze voegt toe: “Dierenbotten vinden we overal maar het is vrij ongewoon om een skelet te vinden dat helemaal intact is. Er moet iets zijn gebeurd in het verleden waardoor het daar ligt. Misschien was het ziek of is hebben ze het in moeten slapen. Dat weten we op dit moment nog niet.”

Kijk hier voor een foto. 

Bron: Cambridge News