010402619_ABFweb
010402619_ABFweb

166 wilde paarden teruggezet in natuurreservaat Nevada

Nieuws

Een hoop hoefgetrappel en stofwolken vandaag in een natuurreservaat in het Amerikaanse Nevada. Daar werden 166 wilde paarden vrijgelaten in het gebied waar zij thuishoren, nadat zij in februari gevangen genomen waren.


De paarden werden toen gevangen door het Bureau of Land Management omdat de autoriteiten 102 merries wilden behandelen met een langwerkend anticonceptiemiddel. De merries zouden daarna samen met 84 jonge hengsten worden teruggezet in hun leefgebied. Lokale autoriteiten werkten de terugkeer echter tegen, waardoor de vrijlating van de paarden langer op zich liet wachten. De lokale autoriteiten claimden dat de overheid niet de bevoegdheid had om de dieren terug te zetten in het gebied. Uiteindelijk moesten twee organisaties die zich inzetten voor wilde paarden, Return to Freedom en Wild Horse Education, bemiddelen. Zij kregen het voor elkaar dat de 166 paarden vandaag toch werden vrijgelaten in het reservaat.

Laura Leigh, directeur van Wild Horse Education, was aanwezig bij de vrijlating van de paarden en is enorm enthousiast. Ze is al lange tijd betrokken bij deze kudde en ziet het als een enorme overwinning dat de paarden weer vrij rondlopen.

Bron: Horsetalk