vier uur kletsuur, anky, jeroen, britt, hanspeter, diederik, jeroen
vier uur kletsuur, anky, jeroen, britt, hanspeter, diederik, jeroen

Vier uur kletsuur!

Nieuws

Vroeg jij je altijd al af wat Anky van Grunsven vroeger wilde worden? Of welke vreemde opmerkingen Hans Peter Minderhoud te horen kreeg van niet-paardenmensen? In deze serie vragen we bekende ruiters het hemd van het lijf! We gaan kletsen met Anky van Grunsven, Jeroen Dubbeldam, Hans Peter Minderhoud, Tim Lips, Diederik van Silfhout en Britt Dekker!Wat is de belangrijkste oefening om een paard los door het lijf te laten lopen?

Dressuurruiter Diederik van Silfhout:


“Ik niet dat hier één bepaalde oefening voor is. Dit is iets wat je per paard moet bekijken. Het is sowieso belangrijk om je paard nageeflijk te rijden over de rug. Maar het ene paard zal je wat ronder moeten maken, het andere paard wat meer laten buigen door bijvoorbeeld stukjes schoudervoor te rijden. Pas je training aan op de behoeftes van jouw paard, er bestaat namelijk niet één specifieke oefening die ieder paard los door zijn lijf krijgt.”Dressuurfan Britt Dekker:


“Wat ik heel fijn vind en wat voor ons echt werkt is heel lang losstappen. Het is belangrijk dat je tijdens het losstappen veel varieert in hoofd-hals-houding, tempo en oefeningen. Zo begin je veel lekkerder aan je training. Mijn paard Eve is nu vijf jaar, en ik merk dat ze hiervan echt fijn los door haar lijf wordt.”Eventingruiter Tim Lips:


“Eén fijne oefening noemen om het paard los door het lijf te krijgen is lastig, dit verschilt heel erg per paard. Wat ik belangrijk vind is de paarden eerst goed opwarmen, goed loswerken en voorwaarts-neerwaarts rijden. Ook tempocontrole is hierbij van groot belang.”
Wat is de vreemdste opmerking van niet-paardenmensen die je ooit te horen kreeg?Springruiter Jeroen Dubbeldam:


“Mensen maken soms zoveel vreemde opmerkingen, maar die vergeet ik altijd weer gauw!”Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud:


“Iemand vroeg mij ooit eens hoe een paard verschillende proeven kan onthouden!”Dressuurruiter Diederik van Silfhout:


“Er zijn altijd wel mensen die er weinig van snappen en je na een proef vertellen dat je paard zo mooi hard kan rennen. Ik moet er altijd wel om lachen.”