Dag van het Oudere Paard
Dag van het Oudere Paard

De Dag van het Oudere Paard

Nieuws

Hoe houd je oudere paarden of pony’s gezond? Heeft een ouder wordend paard bijvoorbeeld andere voeding of verzorging nodig? Deze vragen worden allemaal beantwoord op zaterdag 6 juni, de Dag van het Oudere Paard, georganiseerd door Stichting De Paardenkamp in Soest. Meer dan twintig deskundigen komen tijdens deze dag aan het woord en iedereen die voor een ouder paard zorgt, is van harte welkom.


Paardenliefhebbers gunnen hun paard graag een fijne oude dag, weet IJsbrand Muller, beheerder van De Paardenkamp. “Maar ze lopen vaak tegen problemen aan waar ze niet goed raad mee weten. Op De Dag van het Oudere Paard vinden ze antwoorden op hun vragen.”  Nederland telt naar schatting zo’n 45.000 bejaarde paarden en pony’s. Stichting De Paardenkamp zorgt voor zo’n 120 bejaarde paarden. Al meer dan 50 jaar! De Paardenkamp heeft dan ook heel veel kennis en ervaring opgedaan over de verzorging van oudere paarden. Die kennis wisselen we samen met meer dan 20 experts graag uit, zodat je zelf ook een ouder paard of pony de juiste verzorging en een fijne oude dag kan geven.

Gezondheid, voeding, verzorging en weidebeheer zijn allemaal onderwerpen die aan de orde komen op 6 juni. Naast het volgen van interessante lezingen is er nog veel meer te doen op de Dag van het Oudere Paard. Zo vertelt Annemarie van der Toorn over betere omgang en communicatie met je paard. Charlotte van Iersel geeft inzicht in wat paarden ons over ons non-verbale gedrag vertellen en laat zien wat jouw plek in de kudde is. Je kunt een workshop Paardenfotografie volgen. En op het Gezondheidsplein krijg je persoonlijk advies en voorlichting voor je eigen oudere paard. Tevens wordt tijdens de Dag van het Oudere Paard de winnaar bekendgemaakt van de verkiezing van Het Leukste Oude Paard van Nederland, georganiseerd door Bit Magazine en De Paardenkamp. Doet jouw paard al mee aan deze verkiezing? Geef hem of haar snel op via www.hetleuksteoudepaard.nl.

Kijk voor entreebewijzen en het programma op www.dagvanhetouderepaard.nl. Aanvang is om 10 uur en de dag duurt tot 16.00 uur, aan de Birkstraat 96 in Soest.

Bron: Persbericht De Paardenkamp