Covers Bit
Covers Bit

Nieuwe Bit-bloggers bekend

Nieuws

Wow! Meer dan honderd ‘paardengekken’ willen voor ons bloggen! Er kwam veel respons op onze blogwedstrijd en de redactie was positief verrast. Stuk voor stuk leuke en creatieve blogs.


Na lang wikken en wegen en meerdere selectierondes zijn we er eindelijk uit! Het zijn niet 1, maar 3 nieuwe bloggers geworden…  We stellen je graag voor aan onze nieuwe Bit-bloggers: Dorith Graef, Erica van Aken en Petra Hibma! Lees alvast een korte sneak preview van hun eerste blogs!

“Het kwam nogal als een schok voor mijn omgeving toen ik een jaar geleden verkondigde dat ik weer paardrijles ging nemen. “Ben jij een paardenmeisje?!”, vroegen collega’s me op een toon alsof ik ze net had verteld dat ik een veganistisch backpackhotel in Siberië ging beginnen. Ze hadden me eens moeten zien toen ik 7 was en over het schoolplein galoppeerde met een onzichtbare pony aan een onzichtbaar touw. Waarom heb ik eigenlijk ooit besloten om géén paardenmeisje meer te zijn? Ik weet het niet meer, maar wat maakt het uit? Mijn paardenvirus is terug!”

Dorith Graef is 26 jaar en werkt in het dagelijks leven als freelancer voor de tijdschriften Tina en Donald Duck.

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Olympic Karolus, chef weidebeheer van ‘de Brink Stables’. Oké, in real life heet ik Karlo en ben ik welgesteld pensionado, maar die titels heb ik serieus verdiend van het vrouwtje. “Om er bij te blijven horen.” 23 lentes jong aan levenservaring. En versleten achterbenen… dus dat lijkt me genoeg om dergelijke titulatuur te mogen dragen.

Erica van Aken blogt uit naam van een haar paarden: Karolus. 

“Ik heb een besluit genomen. Ik ga het gewoon doen. Al sinds ik van de middelbare school kom, wil ik het. En ik heb het ook echt geprobeerd. Poging 1: ik wilde naar Deurne. Maar dat was destijds nog een particuliere opleiding en veel te duur. Geen idee wat ik dan wilde, dus een secretaresseopleiding gevolgd en snel gaan werken, zodat ik in ieder geval een paard kon kopen en onderhouden. Het paard was er binnen een jaar. Ik kon mijn geluk niet op, maar het bleef kriebelen. Ik wilde méér. Poging 2: Ik had een vriendje die het boerenbedrijf van zijn vader had overgenomen. Maar het was crisis in de agrarische sector en er moest wat gebeuren. Nou, daar had ik wel een idee over!”

Petra Hibma is 50 jaar en al 45 jaar een paarden’meisje’. Ze is vastbesloten om een hippisch bedrijf te starten. 

Lees vanaf volgende week de complete blogs!